Ένα… βήμα πριν το «deal» βρίσκεται η πλευρά του Σουλτάν Αλ Σαούντ και του Γιάννη Βαρδινογιάννη, σύμφωνα με τον Βλάση Τσάκα.

Ο εκπρόσωπος του Πρίγκιπα, μιλώντας στην «ΕΡΑ Σπορ», έκανε γνωστό τον τρόπο που θα καταβληθούν τα χρήματα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στάθηκε στις εταιρίες του Σαουδάραβα επενδυτή, αλλά και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βλάση Τσάκα στην «ΕΡΑ Σπορ»:Για τον οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ: «Είμαστε ένα βήμα πριν το deal. Τελειώνει ο έλεγχος, γίνεται η μεταβίβαση και τέλος. Για εμάς είναι δεδομένο και γι αυτό δουλεύουμε, θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στον έλεγχο»
Για τις εταιρίες που έχει ο Σουλτάν και είχε δηλώσει ότι μετά το MOU θα τις αποκαλύψει:

«Ο Πρίγκιπας δεν θέλει να βγουν»

Για το πως θα περάσουν τα χρήματα στην ΠΑΕ:

«Γι αυτό πιέσαμε την αλλαγή του νόμου. Ο κύριος Γερουλάνος έχει στο γραφείο το νομοσχέδιο. Όταν ξεκινήσαμε υπήρχε ένας νόμος που δεν επέτρεπε σε κάποιον που δεν ήταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει μια τέτοια εταιρία. Εάν δεν ψηφιστεί ο νόμος υπάρχει άλλη λύση. Θα μπούμε στην επιλογή της λύσης με έξι κυπριακές εταιρείες οι οποίες θα πάρουν από 9%. Η λύση υπάρχει αλλά δεν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε.

Τα λεφτά θα είναι σε block account μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ΔΣ όπου θα υπάρχουν εγγυήσεις ότι τα χρήματα θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ. Παράλληλα, όσον αφορά από ποια τράπεζα θα έρθουν τα χρήματα, αυτή θα είναι η Standard Chartered bank και τα λεφτά θα περάσουν από την Κύπρο».


Πηγή: woop.gr