Το γεγονός πως δεν θα δούμε τελικά τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να αγωνίζεται με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, ευθύνεται στην συμβουλή του πατέρα του, Ζοάο Περέιρα Φρέιτας.
Όπως αποκάλυψε ο μπαμπάς του Πορτογάλου άσου του ΠΑΟΚ στο “maisfutbol”, έχει και o ίδιος βάλει το «χεράκι» του, καθώς συμβούλευε τον γιο του να περιμένει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ιβήρων.
Το τελευταίο έστω και αργά κατάλαβε του πλούσιο ταλέντο του και ο Βιεϊρίνια ετοιμάζεται για ντεμπούτο με την Πορτογαλία.

«Πάντα ήταν βασικός σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες μέχρι την κάτω των 23 και εγώ πάντα περίμενα ότι θα έρθει η σειρά του. Νομίζω πως έχει αποδείξει περισσότερες από μία φορές, αλλά η Πορτογαλία έχει πολλούς καλούς εξτρέμ, όπως ο Νάνι και πολλοί ακόμη.

Ο Σάντος του είπε ότι η Ελλάδα τον χρειάζεται. Εκείνος έκανε πάντα ό,τι μπορούσε κι ήταν λυπημένος που δεν καλούνταν και έτσι εγώ τον συμβούλευσα να περιμένει. Βλέπω μέσα ίντερνετ όλα του τα παιχνίδια στην Ελλάδα και θα περάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα».Πηγή: woop.gr