Εκτός της Εθνικής, ο Γιώργος Σαμαράς μίλησε σε δημοσιογράφους και για την κρίση, που έχει επηρεάσει την οικογένειά του. Ως ευκαιρία για να διαπιστώσει τις αδυναμίες της Εθνικής αντιμετωπίζει ο Γιώργος Σαμαράς το φιλικό της Παρασκευής :  «Είναι ένα δυνατό τεστ για μας απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο.

Αντιμετωπίζουμε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Σκοπός είναι να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα κι όχι τα πρόσωπα. Είμαστε ένα δεμένο σύνολο», δήλωσε ο φορ της Σέλτικ. Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι, που ήταν παρόντες στη προπόνηση "άρπαξαν" την ευκαιρία και τον ρώτησαν για την οικονομική κρίση και την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Παρακολουθώ τις εξελίξεις από τη Σκωτία. Συνεχώς κι εκεί αναφέρονται στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την Ευρώπη. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο, όπως και την οικογένειά μου. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να μπουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο», ανέφερε.
 
Ο Φερνάντο Σάντος από τη πλευρά του χρησιμοποίησε ως "βασικούς" και το απόγευμα, όσους είχε επιλέξει και το πρωί (πάντα 4-3-3). Δηλαδή τους Τζόρβα- Τοροσίδη,Χολέβα, Παπασταθόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο-Κατσουράνη, Φωτάκη, Καραγκούνη-Σαμαρά, Σαλπιγγίδη και Γκέκα.
 
Η προπόνηση κράτησε 90'είχε διάρκεια μιάμιση ώρας και έγιναν ασκήσεις επιθετικής ανάπτυξης. Για την Πέμπτη έχει οριστεί μία προπόνηση (16:00) στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Νωρίτερα (3.15μμ) ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου.

Πηγή: woop.gr