Δικαστικές... περιπέτειες έχουν οι πρώην πρόεδροι του ΠΣΑΠ, Αντώνης Αντωνιάδης, Αντώνης Νικοπολίδης και Λάκης Σημαιοφορίδης, με την Εισαγγελία Εφετών να τους ασκεί πειθαρχική δίωξη! Αφορμή αποτελεί η προσφυγή του πρώην παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα, Βασίλη Μπλέτσα. Ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν στην ομάδα της Ηπείρου όταν μπήκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, το οποίο συνέπεσε με την ένταξη του Άρη στο άρθρο 44. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έκαναν προσφυγές για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, με τις... ευλογίες της κυβέρνησης, ενέταξε τις αποζημιώσεις τους στον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του ΟΠΑΠ.
 
Αποφασίστηκε για τον ΠΑΣ να δοθεί το ποσό των 664.153 χιλιάδων ευρώ, το οποίο αντιστοιχούσε σε 21 ποδοσφαιριστές, ενώ για τον Άρη το ποσό ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ για 24 παίκτες. Ο ΠΣΑΠ ήταν εκείνος που θα αναλάμβανε την καταβολή των χρημάτων, αλλά... ξέχασε τον Μπλέτσα! Όταν ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ πήγε να εισπράξει τα 101.523 ευρώ που του αντιστοιχούσαν, έχοντας στην κατοχή του και τις σχετικές βεβαιώσεις, ο Σύνδεσμος δεν τον είχε στις λίστες του και αρνήθηκε να τον αποζημιώσει.
 
Ο Μπλέτσας προσέφυγε στα δικαστήρια και τελικά δικαιώθηκε, με την Εισαγγελία να ασκεί ποινική δίωξη κατά του Αντώνη Αντωνιάδη «για την πράξη της πλαστής βεβαίωσης παρ' υπαιτίου σκοπούντος να βλάψει παράνομα άλλον. Η συνολική βλάβη υπερβαίνει τις 73.000 ευρώ». Για τον Νικοπολίδη και τον Σημαιοφορίδη, η ποινική δίωξη αφορά την πράξη παραβίασης καθήκοντος.


Πηγή: gazzetta.gr