Μετά από διαπραγματεύσεις και συνομιλίες που κράτησαν για μήνες, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ αποφάσισε να επιστρέψει στην εθνική ομάδα του Τόγκο. Μάλιστα, άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Λονδίνο προκειμένου να πείσουν τον ποδοσφαιριστή της Τότεναμ.

«Εκφράστηκε η επιθυμία από τον Αντεμπαγιόρ να επιστρέψει στην εθνική ομάδα ενόψει του Κόπα Άφρικα το 2013 και των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλου το 2014. Ελπίζει πως ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο μετά την αλλαγή στην ηγεσία της Ομοσπονδίας και επανέλαβε τη δέσμευσή του να συμμετάσχει στα επερχόμενα παιχνίδια των σημαντικών αυτών διοργανώσεων», τονίζει με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία του Τόγκο.

Ο 27χρονος επιθετικός ενδέχεται να κληθεί άμεσα στην αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι με τη Γουινέα, στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ είχε εγκαταλείψει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας στις 12 Απριλίου 2010. Τρεις μήνες, δηλαδή, μετά την επίθεση στο λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα στο Κόπα Άφρικα που φιλοξενούσε η Αγκόλα.

Πηγή: Sport-fm.gr