Σε τρεις ζωντανούς θρύλους των Λος Αντζελες Λέικερς έστειλε τα "καρφιά" του ο μεγάλος Σακίλ Ο' Νιλ, μέσω του νέου βιβλίου του. Ο "Shaq-Attack" τα "έχωσε" σε Κόμπε, Τζαμπάρ και Ράιλι, όπως πάντοτε...χωρίς φόβο και πάθος! Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει...την αγάπη του στον σούπερ-σταρ των Λος Αντζελες Λέικερς, αφού Κόμπε και Σακίλ λατρεύουν να...μισιούνται!
 
Ο "Black Mamba" αυτή τη φορά δέχθηκε τα πυρά του "Σούπερμαν", λόγω του όπως υποστηρίζει ο θηριώδης Ο' Νιλ το 2003 δεν σεβάστηκε την εντολή του τεχνικού τιμ που τους είχε απαγορεύσει να κάνουν δημόσια κριτική ο ένας στον άλλον. Εντολή που σύμφωνα με αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο ο Κόμπι παρέβη, δίνοντας συνέντευξη στην οποία "έκραζε" τον "Σακ" για τη φυσική του κατάσταση, ενώ είχε εκφράσει και την αμφιβολία του για την πραγματική σοβαρότητα ενός τραυματισμού σε δάχτυλο του ποδιού του του παλαίμαχου πλέον σέντερ...
 
Παράλληλα, αποκάλυψε πως το 2008 παρ’ ολίγο να έρθει στα χέρια με τον τότε προπονητή του Μαϊάμι, Πατ Ράιλι, στη διάρκεια προπόνησης, γεγονός το οποίο τον ανάγκασε να αποχωρήσει από την ομάδα.
 
Από την...αιχμηρή πένα του Σακίλ δεν ξέφυγε ούτε ο τεράστιος Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ..."Ο Καρίμ δεν ήταν ποτέ κοντά μας. Κι όταν τον έβλεπα, συνήθως με αγνοούσε. Ηταν απογοητευτικό για μένα γιατί βρισκόμουν στο Λος Άντζελες και τόσα χρόνια και προσπαθούσα να τον αντικαταστήσω στους Λέικερς. Θα ήθελα να είχα μία συζήτηση μαζί του. Με χαιρετούσε, αλλά εγώ ήθελα να μου δώσει κάποια συμβουλή. Να μου πει "κάνε αυτό ή προσπάθησε να αποφύγεις εκείνο". Ηξερε πως όλοι με σύγκριναν μαζί του, ήξερε πόσο δύσκολο ήταν αυτό για μένα, αλλά δεν μου έδωσε καμία βοήθεια...", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σακίλ.
 
Και πού όλα αυτά; Στο νέο βιβλίο του Σακίλ Ο' Νιλ, με τίτλο "Shaq Uncut: My story", που θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου.
 
Βέβαια, ο θρύλος των Λέικερς έδωσε τη δική του απάντηση στον "Μεγάλο Αριστοτέλη", (όπως αυτοαποκαλείται ο Ο' Νιλ) μέσω του facebook..."Δούλεψα με τον Σακίλ στα βασικά χουκ του, πέρασα αρκετή ώρα μαζί του στο γυμναστήριο και του έδωσα κάποιες συμβουλές. Μετά όμως μου είπαν ότι ο πατέρας του έλεγε πως ο Σακ δεν χρειαζόταν να δουλέψει την τεχνική του, αλλά απλώς να κατεδαφίζει την μπασκέτα. Παράλληλα δεν ήμουν ποτέ στο προπονητικό τιμ των ομάδων που αγωνιζόταν. Ποτέ δεν ήμουν μη φιλικός απέναντί του, αλλά εκείνος απολάμβανε την επιτυχία του κι έκανε τα πράγματα με τον τρόπο που νόμιζε ο ίδιος. Ποτέ δεν με προσέγγισε για κάποια συμβουλή και το σεβάστηκα αυτό. Αν ήξερα πως ήθελε να μάθει από μένα, θα το έκανα μετά χαράς, αλλά όλες οι ενδείξεις που είχα ήταν πως δεν ήθελε ή δεν χρειαζόταν τη βοήθειά μου. Τα σχόλιά του με εκπλήσσουν, γιατί εγώ απλώς προσπάθησα να σεβαστώ την επιθυμία του. Πάντως είχε μία σπουδαία καριέρα και σέβομαι ό,τι έχει πετύχει".

Πηγή: superbasket.gr