Σκληροί διαπραγματευτές αποδείχθηκαν οι παίκτες του ΝΒΑ, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα (14/11) στη Νέα Υόρκη _ παρουσία των σουπεστάρ του πρωταθλήματος Κόμπι Μπράιαντ και Καρμέλο Αντονι _ και απέρριψαν ομόφωνα την τελευταία πρόταση – τελεσίγραφο του κομισάριου κ. Ντέιβιντ Στερν και των ιδιοκτητών των 30 ομάδων αποφασίζοντας να διαλύσουν την Ενωσή τους και να δώσουν τη σκυτάλη στους νομικούς συμβούλους. «Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε αγωγή κατά του μονοπωλίου που εφαρμόζει το ΝΒΑ», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ενωσης των Παικτών κ. Μπίλι Χάντερ ξεκαθαρίζοντας ότι οι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι να δεχθούν το τελεσίγραφο του κομισάριου και χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη κίνηση «εξαιρετικά άδικη».

«Είναι η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσαν να πάρουν οι παίκτες. Πολλοί έθεσαν σε κίνδυνο τη σταδιοδρομία τους, αλλά αυτό που έγινε σήμερα (14/11), η ομόφωνη απόφαση που πήραμε, θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και φυσικά στους παίκτες που θα μπουν στο ΝΒΑ την επόμενη δεκαετία, αλλά και αργότερα», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ενωσης των Παικτών (άσος των Λέικερς) κ. Ντέρεκ Φίσερ. Τι είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες;

Ο κ. Στερν είχε παροτρύνει τους παίκτες να δεχθούν το 50%-50% του λεγόμενου «BRI» (Basketball Related Income), ήτοι τα μισά από τα συνολικά έσοδα που καταλήγουν ετησίως στα ταμεία των ομάδων του ΝΒΑ και πρότεινε τη διεξαγωγή κανονικής περιόδου 72 αγώνων, που θα άρχιζε στις 15 Δεκεμβρίου 2011.

Σε διαφορετική περίπτωση, η επόμενη πρόταση θα αφορούσε σε 53% υπέρ των ιδιοκτητών και μόλις 47% υπέρ των παικτών, γεγονός που συσπείρωσε την Ενωση των Παικτών και προκάλεσε τη σημερινή απόφαση, η οποία ρίχνει το μπαλάκι στους ιδιοκτήτες και ενδέχεται να... τινάξει στον αέρα το εφετινό πρωτάθλημα.

Πηγή: tovima.gr