Ο Κώστας Παπανικολάου δεν θέλησε να… δραματοποιήσει τον αγώνα με την Νανσί και τόνισε πως είναι κρίσιμος, αλλά όχι «ζωής ή θανάτου», ενώ τόνισε ότι ανυπομονεί να μαρκάρει τον Νικολά Μπατούμ. Ο νεαρός φόργουορντ του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το ματς με την Νανσί και τόνισε πως «δεν χρειάζεται να βάλουμε ταμπέλα και να λέμε αν είναι «ζωής ή θανάτου». Είναι κρίσιμο ματς. Θέλουμε να το κερδίσουμε και να κάνουμε βήμα για τη συνέχεια. Ο κόουτς είπε ότι είναι εύκολη εβδομάδα, επειδή πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%, να δώσουμε τα πάντα για να καταφέρουμε να πάρουμε την νίκη».

Σε ερώτηση για το μαρκάρισμα του Μπατούμ και τη δική του συνεισφορά στον περιορισμό του Γάλλου φόργουορντ είπε ότι «είναι σε καταπληκτική κατάσταση τώρα. Βρίσκεται αν όχι στην καλύτερη κατάσταση μεταξύ όσων παίζουν στην Ευρωλίγκα, σίγουρα στους κορυφαίους. Προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Θέλω πάρα πολύ να τον μαρκάρω. Θα είναι μεγάλο κίνητρο για μένα να τον σταματήσω και να παίξω όσο πιο καλά μπορώ και να λέω ότι βοήθησα όσο μπορούσα την ομάδα μου».

Για τη σημασία της νίκης επί της Νανσί και το ψυχολογικό αβαντάζ που θα προκύψει από αυτή είπε ότι «έχει γίνει κουραστικό να λέμε ότι είμαστε νέα ομάδα και θέλουμε χρόνο, αλλά είναι η αλήθεια είναι ότι όσο κερδίζεις αποκτάς καλύτερη ψυχολογία και νοιώθεις καλύτερα στο παρκέ. Τα προηγούμενα τα χάσαμε στις λεπτομέρειες, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει. Θέλω να πιστεύω ότι με την Νανσί θα κερδίσουμε και θα έχουμε ψυχολογικό όφελος, πέρα από το βαθμολογικό».