Ο θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας εμπνέει τον Τζοβάνι Τραπατόνι. "Οι παίκτες δικαιούνται να κάνουν ένα πάρτι και να πιουν μπύρες, θα ήταν πάντως καλύτερα να μην συμβεί κάτι τέτοιο.
 
Η Ελλάδα κατέκτησε το Euro 2004. Με αυτός τους παίκτες γιατί όχι και εμείς; Έχουμε καλές λύσεις, αρκεί να μην έχουμε τραυματισμούς και τιμωρίες. Δεν είναι όνειρο", τόνισε ο 72χρονος Ιταλός τεχνικός και πρόσθεσε:

"Μου αρέσουν οι Ιρλανδοί. Γεννήθηκα σε ένα χωριό και μου αρέσει η Ιρλανδία. Μου θυμίζει την Ιταλία. Για αυτό το λόγο είμαι υπερήφανος επειδή καταλαβαίνω τι είνα αυτό που εύχονταν και ονειρεύονταν οι Ιρλανδοί τόσο καιρό.
 
Καταλαβαίνω τη νοοτροπία τους. Θα πρέπει πάντα να πιστεύουμε ότι έχουμε πιθανότητες. Η ομάδα μας δεν μπορεί μόνο να κάνει όνειρα αλλά και να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες ομάδες.
 
Έχουμε παίξει κόντρα σε Αργεντινή και Βραζιλία και παίξαμε καλά, δεν αξίζαμε να χάσουμε".
 
Να σημειωθεί ότι ο "Τραπ" (πιθανότατα θα υπογράψει νέο συμβόλαιο ως το 2014) οδηγεί την Εθνική Ιρλανδίας σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2002, ενώ παίρνει και μία άτυπη ρεβάνς για τον τρόπο που έμεινε πριν δύο χρόνια εκτός Μουντιάλ, με το περιβόητο χέρι του Τιερί Ανρί στα μπαράζ κόντρα στη Γαλλία.

Πηγή: sport24.gr