Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχει ρατσισμός στο ποδόσφαιρο με τον εκτελεστικό διευθυντή του συνδέσμου επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Αγγλίας, Γκόρντον Τέιλορ, να υποστηρίζει πως είναι ειρωνικό να μιλάει έτσι ο Μπλάτερ.
Υπενθυμίζεται πως η δήλωση αυτή του Μπλάτερ ήρθε σε μια περίοδο που η Premier League μαστίζεται από φαινόμενα ρατσισμού μετά τις καταγγελίες του Πατρίς Εβρά κατά του Λουίς Σουάρες και του Άντον Φέρντιναντ κατά του Τζον Τέρι.


Σε δηλώσεις του ο Γκόρντον Τέιλορ τόνισε: «Είναι ειρωνικό να μιλάει έτσι ο Ζεπ Μπλάτερ γιατί δουλέψαμε σκληρά για να βάλει η FIFA το κίνημα κατά του ρατσισμού στην ατζέντα της. Είναι ιδιαίτερα ακατάλληλη στιγμή για να ειπωθεί τώρα αυτή η δήλωση. Όταν είσαι πρόεδρος της FIFA πρέπει να φωνάζεις πρώτος από όλους ότι είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται κάτι τέτοιο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε οι παίκτες πρώτοι από όλους να δίνουν το σωστό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους φιλάθλους».Πηγή: pamesports.gr
TAGS