Επαιξε με τη φωτιά και τελικά κάηκε ο Παναθηναϊκός. Η ψυχωμένη Μπάμπεργκ εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες των πρωταθλητών και τους νίκησε με 79-76. Οταν μία ομάδα έχει μπει με...ύφος στο παρκέ, φαίνεται από την αμυντική συμπεριφορά της. Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην επίθεση αλλά στην άμυνα δεν θέλησε να την ιδρώσει τη φανέλα.

Αρχικώς επέτρεψε στο Σούπουτ να φτιάξει ψυχολογία ευστοχώντας από τα 6 και 7 μέτρα. Ακολούθως, άφησε τον Πλέις να κάνει θραύση στα ριμπάουντ και γενικώς υστέρησε απελπιστικά στην περιφερειακή άμυνα. Ακόμα και έτσι δουλειά γινόταν.

Ο Διαμαντίδης ήταν ζεστός επιθετικά, ο Σάτο το ίδιο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε προβλήματα στο να φτάσει με άνεση τους 40 πόντους στο ημίχρονο.

Κάπου εκεί όλοι σκέφτηκαν ότι "εντάξει, θα σοβαρευτεί και στην άμυνα και το διπλό θα έρθει. Οταν το σκορ έγινε 53-59, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε και εμφάνισαν τις παιδικές ασθένειες του πρώτου ημιχρόνου.

Η Μπάμπεργκ, με οδηγό τον Τζένκινς, όχι μόνο προηγήθηκε με 60-59 αλλά δημιούργησε και συνθήκες νίκης με το +7 ατο 36' (73-66).

Ο Παναθηναϊκός βρήκε κάποιες απαντήσεις και έφτασε να παίξει τη νίκη στο τελευταίο σουτ. Με το σκορ όμως στο 77-76 ο Καλάθης και ο Διαμαντίδης έχασαν δύο (απολύτως ελεύθερα τρίποντα) ο χρόνος της τελευταίας επίθεσης σπαταλήθηκε και ο Τζένκινς με δύο βολές έγραψε το τελικό σκορ μέσα σε αποθέωση.

Ολα αυτά τρεις ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό...

 Πηγή: Contra.gr