Ουδόλως έχει μετανιώσει ο Λουίς Φίγκο για την απόφασή του να αφήσει την Μπαρτσελόνα και να μεταγραφεί στη Ρεάλ το 2000. "Εχω ήσυχη τη συνείδησή μου" τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Λουίς Φίγκο πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πιο δραματικά μεταγραφικά σίριαλ στην ιστορία του ισπανικού -και όχι μόνο- ποδοσφαίρου, επιλέγοντας το δρόμο της μεταγραφής στη Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα το ταραχώδες καλοκαίρι του 2000.

Ένδεκα χρόνια μετά, ο παλαίμαχος πλέον Πορτογάλος ποδοσφαιριστής κάθε άλλο παρά μετανιωμένος εξακολουθεί να αισθάνεται και να δηλώνει: "Εγώ είχα ενημερώσει νωρίς τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Χοάν Γκασπάρτ ότι άλλες ομάδες θα ενδιαφερθούν για την απόκτησή μου. Τον ρώτησα αν θα μου προσφέρει νέο συμβόλαιο, αλλά όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί και ότι η Ρεάλ είχε μπει στο κόλπο, ήταν αργά".

Συνεχίζοντας τόνισε: "Το θέμα δεν ήταν οικονομικό, αλλά ζήτημα αξίας. Νομίζω ότι παρά τα επί μέρους λάθη που έκανα πήρα μία σοφή απόφαση. Στη Ρεάλ κέρδισα τίτλους, εμπειρίες και πρεστίζ. Βλέποντας τι συνέβη σε πρώην συμπαίκτες μου στην Μπαρτσελόνα αντιλαμβάνομαι ότι καλώς έπραξα. Εχω καθαρή τη συνείδησή μου".

Προφανώς, τις απόψεις του κάποτε λατρεμένου στο "Καμπ Νου" Φίγκο δεν ασπάζονται οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα. Γι' αυτούς εξακολουθεί να είναι ο απόλυτος "προδότης".

Πηγή: Contra.gr