Ο Στέφανος Καπίνο δεν έχει μόνο θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και στα βρετανικά. Η αγγλική εφημερίδα, Independent έγραψε για τον... «Επόμενο τερματοφύλακα ήρωα της Ελλάδας»! Ο 17χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού... πέρασε τα ελληνικά σύνορα με την εμφάνιση του στο αιώνιο ντέρμπι του «Καραϊσκάκης» και η φήμη του έφτασε μέχρι και την Αγγλία. Η Independent έγραψε ένα άρθρο με τίτλο: «Ο επόμενος τερματοφύλακας ήρωας της Ελλάδας: Στέφανος Καπίνο»!

Στο κείμενο αναφέρεται η πορεία του Καπίνο μέχρι στιγμής στα ελληνικά γήπεδα, αλλά και η παρουσία του στο ντέρμπι: «Ήρεμος, συγκροτημένος και συνεπείς. Τρία ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν υπήρχαν σε Έλληνα τερματοφύλακα τα τελευταία 20 χρόνια. Θα μπορούσε να είναι μια αλλαγή και να αναδείξει έναν 17χρονο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, τον Στέφανο Καπίνο. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Καπίνο είναι ήδη διεθνής, όντας ο νεότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ για την Ελλάδα. Ο Καπίνο ξεκίνησε την καριέρα του από την ερασιτεχνική ομάδα, Αετός, πριν πάει στον Παναθηναϊκό το 2007 και να γίνει τερματοφύλακας της ομάδας Εφήβων και Νέων του συλλόγου», έγραψε ο Κρις Γουίτλι, ο οποίος υπογράφει το άρθρο.

«Να ακολουθήσει τα χνάρια του Νικοπολίδη»

Στη συνέχεια γίνεται μια αναφορά στο... μέλλον με τους Αγγλους να τονίζουν πως ο Στέφανος Καπίνο μπορεί να γίνει ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη και ελπίζει να ακολουθήσει τον Αντώνη Νικοπολίδη παίρνοντας φανέλα βασικού στην Εθνική Ελλάδος: «Με ύψος 198 ο Καπίνο είναι πολύ δυνατός στον αέρα και στη μεγάλη του περιοχή. Οι τοποθετήσεις του είναι εξαιρετικές και όσοι τον πιστεύουν θεωρούν ότι μπορεί να γίνει ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Ευρώπη. Ο Καπίνο είναι το νέο ταλέντο των τερματοφυλάκων στην Ελλάδα, με αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες να τον παρακολουθούν. Ελπίζει πως θα καταφέρει να ακολουθήσει τα χνάρια του πρωταθλητή Ευρώπης 2004, Αντώνη Νικοπολίδη, και να εξασφαλίσει την φανέλα με το νο1 στην Εθνική ομάδα της χώρας του», αναφέρει η Independent!


Πηγή: gazzetta.gr