Για τον εθισμό του στην κοκαϊνη, την αλλαγή της ζωής ενός ποδοσφαιριστή που αποσύρεται από την ενεργό δράση, και την αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ μίλησε ο Έρικ Μίκλαντ. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που έφερε και το παρατσούκλι "κουνούπι", έδωσε μια εκπληκτική συνέντεξη στον νορβηγικό Τύπο, εξηγώντας πως όλα αλλάζουν όταν σταματάς το ποδόσφαιρο, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως στην κοκαΐνη βρήκε και πάλι, την αδρεναλίνη που του είχε λείψει από το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίκλαντ:

"Όσο αγωνίζεσαι, είσαι σε έναν διαφορετικό κόσμο. Όταν σταματήσεις είναι δύσκολο να αντικαταστήσεις την αδρεναλίνη που σου δίνει το ποδόσφαιρο και η παρουσία χιλιάδων φιλάθλων σε κάθε ματς.

Η μετάβαση είναι πολύ δύσκολη. Όσο είσαι επαγγελματίας παίκτης, δεν πληρώνεις λογαριασμούς, σου νοικιάζουν σπίτι, δεν έχεις πραγματική δουλειά.

Κανείς δεν σου λέει πώς θα το διαχειριστείς αυτό. Μέχρι που όταν σταματήσεις παρατηρείς πως σου απομένουν τα 2/3 της ζωής σου.

Όταν σταματάς είναι σαν να μη σε χρειάζεται πλέον κάποιος, χάνεται το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνικής σου ζωής. Ήταν μία τρελή πτήση για μένα. Έλεγα ψέματα για τα πάντα. Βρισκόμουν σε μία επικίνδυνη δίνη.

Τώρα μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό, γιατί έχει περάσει καιρός από τότε. Όταν ήμουν μπλεγμένος σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορούσα να το πω σε κανέναν.

Μου επιβλήθηκε ως τιμωρία να εκτελέσω κοινωνική εργασία. Όμως η μεταχείριση από τα ΜΜΕ ήταν χειρότερη. Αν ήμουν μόνος μου σε αυτή την ιστορία, δεν θα ήταν τόσο άσχημα, αλλά όσοι ήταν κοντά σε μένα επηρεάστηκαν. Ποτέ δεν ήμουν πρωτοσέλιδο. Ίσως μου λείπει κάποιο χρωμόσωμα για να επιζητώ τη δημοσιότητα".

Πηγή: woop.gr