Διοικητική κρίση, με κεντρικό πρόσωπο τον Γιόχαν Κρόιφ, έχει ξεσπάσει στον Άγιαξ, με τις συνέπειες να μην είναι ακόμη εύκολο να προσδιοριστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο άλλοτε σουπερστάρ της ομάδας και του ολλανδικού ποδοσφαίρου επιτέθηκε φραστικά και χρησιμοποίησε ρατσιστικές εκφράσεις εναντίον ενός άλλου παλιού άσου του «Αίαντα», του Έντγκαρ Ντάβιντς.

Οι δυο τους αποτελούν μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής του συλλόγου και ο Κρόιφ φέρεται να είπε στον Ντάβιντς ότι κατέχει θέση στην επιτροπή μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρος. Ο Κρόιφ διέψευσε κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς, τους οποίους όμως επιβεβαιώνει ένα άλλο μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής, ο Στέφεν τεν Χάφε.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Άγιαξ κάνει λόγο για οριστική ρήξη στους κόλπους της επιτροπής, μεταξύ του Κρόιφ και των Ντάβιντς, τεν Χάφε, Μάριαν Ολφερς και Πολ Ρέμερ.

Αν και αναφέρεται ρητά στην ανακοίνωση, φαίνεται πως η εξέλιξη αυτή ίσως οδηγήσει στην κατάργηση ή τον παροπλισμό της εν λόγω επιτροπής. Η πραγματική αιτία της σύγκρουσης έχει πιθανότατα να κάνει με την προ ημερών πρόσληψη του πρώην προπονητή της ομάδας, Λουίς Φαν Γκάαλ, σε θέση εκτελεστικού διευθυντή.

Ο Κρόιφ φέρεται να μην είχε ενημερωθεί για την απόφαση αυτή, γεγονός που προκάλεσε την... έκρηξή του.

Πηγή: Woop.gr