Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε σε κυριακάτικη εφημερίδα για την σκληρλη δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό και τους στόχους της ομάδας. Διαβάστε τι βρήκε στην ομάδα με την έλευσή του και αυτό που προσπάθησε να αλλάξει. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του "τριφυλλιού" στην εφημερίδα "Το Βήμα":

Παρότι αρχικά αμφισβητήθηκε δεν τα παράτησε διότι ήταν βέβαιος για την δουλειά και τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού.

"Αυτό που μπορώ να πω και να εγγυηθώ είναι ότι θα δουλεύουμε καθημερινά , θα δίνουμε μάχη και θα πολεμάμε για να γίνουμε πρωταθλητές. Aγαπώ το ποδόσφαιρο και την προπονητική και σε όλη μου την καριέρα ποτέ δεν τα παράτησα, ποτέ δεν παραιτήθηκα. Είμαι μαχητής είμαι νικητής, έχω τις ιδέες και τα πιστεύω μου και μάχομαι μέχρι εσχάτων. Εξαρχής γνώριζα ότι πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο με σπουδαία ιστορία.

Το επιβεβαίωσα και όταν ήρθα στην ομάδα. Παρ΄ όλα αυτά, διέγνωσα ότι στο κλαμπ δεν υπάρχει στρατηγική, με αποτέλεσμα να γίνει… συνήθεια η δεύτερη θέση. Αυτό κατάλαβα την περασμένη σεζόν, αλλά είναι κάτι που δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό και προσπάθησα να το αλλάξω", τόνισε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Το κλειδί είναι η σκληρή καθημερινή δουλειά, η εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο και η ποιότητα των παικτών. Χωρίς μεγάλα αστέρια, μετά τη φυγή του Σισέ και του Ζιλμπέρτο, αλλά με επαγγελματισμό μπορέσαμε να αλλάξουμε το πνεύμα και τον χαρακτήρα της ομάδας. Βελτιώσαμε την ομαδικότητα με καλύτερο επίπεδο τακτικής και πλέον παίζουμε σαν ομάδα. Όλοι είμαστε ένα. Επίσης όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι βελτιωμένοι και σε ατομικό επίπεδο. Πλέον είναι φανερό ότι ως ομάδα νιώθουμε πιο ασφαλείς, κάτι που μας δίνει και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας".

Όσον αφορά το μέλλον ο Πορτογαλός τεχνικός δήλωσε: "Δεν πρέπει να χάσουμε το κίνητρο, την αυτοπεποίθηση, το ομαδικό πνεύμα και τη διάθεσή μας για καλό ποδόσφαιρο".


Πηγή: contra.gr