Ανακοίνωση με την οποία δηλώνει πως το επενδυτικό πλάνο του πρίγκιπα Αλ Σαούντ -και με βάση την αρχική συμφωνία, είναι σε ισχύ- εξέδωσε ο Βλάσης Τσάκας. Ζητεί για μια ακόμη φορά υπομονή και υποστηρίζει πως μέχρι την οριστική αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, υπάρχει τρόπος η νέα διοίκηση να εφαρμόσει το πλάνο της. Απαραίτητη προϋπόθεση η καταβολή των 15 εκατ. ευρώ η αμετακίνητη θέση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ουσιαστικά πλευρά Τσάκα επιθυμεί νέα παράταση, προφανώς μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου την Τρίτη, που αφορά την επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα από πολίτες χωρών που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε ό,τι αφορά τη λύση που προτείνεται μέχρι να οριστικοποιηθεί αυτό και να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι να υπάρξει η δυνατότητα αλλαγής από τώρα του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου ο Αλ Σαούντ να ασκήσει διοίκηση.

Βέβαια, ένας τέτοιος όρος θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτός από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή μέχρι να μπουν στην ομάδα τα 15 εκατ. ευρώ από τον Αλ Σαούντ και να περάσει επίσημα στα χέρια του η ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την παρουσίαση των εκθέσεων του ελέγχου που διεξήχθη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η αποτίμηση κρίνεται ικανοποιητική.

Το επενδυτικό πλάνο με βάση την αρχική συμφωνία, αν και εκπρόθεσμο, είναι, από την πλευρά μας, εν απολύτω ισχύ. Εντός τριών εργάσιμων ημερών, θα έχουν προσκομισθεί όλα τα απαραίτητα τραπεζικά έγγραφα που καλύπτουν την αρχική συμφωνία, ανοίγοντας το δρόμο για την υπογραφή του συμφώνου μεταβίβασης των μετοχών, εν αναμονή της ψήφισης του σχετικού νόμου που επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Η φυσική παρουσία της νέας ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι δεδομένη την ημέρα υπογραφής του συμφωνητικού μεταβίβασης σε συνεννόηση με την πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Στο μεσοδιάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι την οριστική μεταβίβαση, έχει εξευρεθεί λύση, στην οποία ευελπιστούμε ότι θα συμφωνήσει και η πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ώστε η νέα ιδιοκτησία να μπορέσει να πραγματοποιήσει το πλάνο της χωρίς καθυστερήσεις. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που τα πράγματα οδηγούνται σε αίσιο τέλος.

Τέλος, ζητούμε από το προπονητικό team και τους παίκτες μας να είναι συγκεντρωμένοι στα καθαρά αγωνιστικά τους καθήκοντα ώστε με τη νίκη επί του Πανιωνίου την Κυριακή να καλωσορίσουμε τη νέα ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την κατανόηση και την υπομονή τους και δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην τους απογοητεύσουμε».


Πηγή: sport-fm.gr