Αντίστροφη μέτρηση για αλλαγή δεδομένων στον Παναθηναϊκό... Ο Αλ Σαούντ εντέλει δεν θα έρθει στο "τριφύλλι", αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα έρθουν και νέοι επενδυτές!
Από το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε στο Λονδίνο ένας αγώνας δρόμου από τον νέο Σαουδάραβα επενδυτή που θέλει τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Στόχος, να συγκεντρωθούν τα τραπεζικά έγγραφα που αποδεικνύουν πως στη Σουηδική Νordebank υπάρχουν τα χρήματα που ζητάει η πλευρά Τζίγκερ.
 
Ο στόχος μετά από 3 περίπου μήνες – κατά το ήμισυ  - επετεύχθη! Το μεσημέρι της Τετάρτης με το κλείσιμο των τραπεζών προέκυψαν και τα ευχάριστα – για το τριφύλλι νέα. Το περίφημο bank commitment έφτασε μαζί και η πιστοποίηση του ενδιαφέροντος ξένου επενδυτή, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι ο Σουλτάν Αλ Σαούντ αλλά πάμε για μεγαλύτερη έκπληξη με κοινοπραξία νέων ισχυρότερων επενδυτών, που βγήκαν στο προσκύνιο την ύστατη ώρα όπως προκύπτει από το περιβάλλον του Τζίγκερ.
 
Τα τραπεζικά έγγραφα, μαζί με την πρόταση συν διοίκησης και τα έγγραφα μεταβίβασης βρίσκονται πλέον στην πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, θα τα τσεκάρει μέσω των δικηγόρων την αξιοπιστία των τραπεζικών εγγυήσεων και θα τοποθετηθεί μέσω του περιβάλλοντος του.

Αν τα έγγραφα γίνουν αποδεκτά και δοθεί το πράσινο φως, την Πέμπτη η Παρασκευή θα αφιχθούν στην χώρα μας οι νέοι επενδυτές για άμεσες συζητήσεις. Και θα αρχίσει νέα εποχή για το "τριφύλλι"...
 
Στην πρόταση που θα υπάρχει προβλέπεται η προσθήκη στο υπάρχον Δ.Σ. νέων μελών από την πλευρά των επενδυτών. Όσο για τον Σουλτάν Αλ Σαούντ φαίνεται ότι οι οικογενειακές αντιρρήσεις και προβληματισμοί, επέφεραν καθυστέρηση στην καταβολή χρημάτων που στοιχίζει την συμμετοχή του στο deal.

Kαι ενώ έγινε προσπάθεια να μπει στο «κόλπο» ως συνεργάτης των νέων επενδυτών ούτε αυτό συνέβη, ούτε και μόνος του κατάφερε να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα να μην μπει στο νέο σχήμα που προέκυψε και σαφώς αποτελεί έκπληξη. Η ουσία όμως δεν αλλάζει.

Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου. ο Βλάσσης Τσάκας. όπως όλα δείχνουν, κι ας κρατάμε ακόμη μικρό καλάθι, θα κάνει πράξη τα λόγια του για να αλλάξει ο Παναθηναϊκός "σελίδα". Κάτι που χρειάζεται και την επισφράγιση φυσικά του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Πηγή: woop.gr