Ο Βλάσης Τσάκας μίλησε στην εφημερίδα «SportDay» και αφού παραδέχθηκε ότι έλεγε ψέματα το τελευταίο διάστημα για την επιθυμία του Πρίγκιπα Αλ Σαούντ να επενδύσει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκό, τόνισε πως πλέον τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και πως μέχρι την Τρίτη όλα θα έχουν τελειώσει θετικά.
Η πλευρά Βαρδινογιάννη τονίζει πάντως την ίδια ώρα που δεν έχει προκύψει κάποια σοβαρή εξέλιξη και τηρεί στάση αναμονής μέχρι να αποδειχθεί πως έχουν δεσμευτεί σε λογαριασμό για τον Παναθηναϊκό τα 15 εκ. ευρώ.

Τα καλύτερα αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Τσάκας:

Για την υπόθεση του Αλ Σαούντ:
«Θα σου πω τι έχει γίνει. Δεν είπα ποτέ ότι ο Αλ Σαούντ είχε μόνο 15 εκατ. ευρώ. Είχε πολλά
περισσότερα. Στο σύνολο θα διέθετε κοντά στα 180 εκατ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό. Αρχές Δεκεμβρίου παίρνω από τον πρίγκιπα μία επιστολή, την οποία μου ζητάει να τη δώσω στον Βαρδινογιάννη. Σ' αυτή έλεγε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται στην Αθήνα μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. Τρελάθηκα! Λέω: "Τώρα τι κάνουμε, Βλάση;". Αμέσως, λοιπόν, αποφασίζω να σταματήσω το θέμα και να κινηθώ για άλλους επενδυτές. Ετσι κι έκανα».

Για ποιον λόγο όλο αυτό το διάστημα έλεγε ότι σύντομα θα έχει θετική κατάληψη του πρίγκιπα:
«Είπα ψέματα! Και σ' εσένα. Σε κοιτάζω στα μάτια και στο λέω. Τι να έλεγα δηλαδή; Προσπάθησα να το καλύψω, για να κοιτάξω να βρω άλλες περιπτώσεις Αράβων. Το παραδέχομαι ότι τότε είπα ψέματα. Αυτό πάει, τώρα, πέρασε...».

Για το ποίοι ήταν οι άνθρωποι που βρέθηκαν χθες στο «King George»
: «Δεν θα σου πω ονόματα, ούτε με τι ασχολούνται. Δεν έχουν σχέση με τον Αμπντούλ Αζίζ. Είναι οι τρεις που είδες και αύριο (σ.σ.: σήμερα) περιμένουμε άλλον έναν. Γυναίκα δεν υπάρχει. Είναι αυτοί που θα πάρουν τον Παναθηναϊκό. Θέλω να με πιστέψεις, διότι ξέρω ότι δεν το έχεις κάνει. Τώρα δεν υπάρχουν MoU. Ολα είναι στο τραπέζι».

Για το πότε θα τελειώσει η (νέα) υπόθεση:
«Το υπόσχομαι ότι Δευτέρα με Τρίτη τελειώνουμε. Ολα πάνε καλά. Ο Παναθηναϊκός θα περάσει στα χέρια μας. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Εχω πει ότι από εδώ και στο εξής δεν θα μιλάω».

Για το πλάνο που υπάρχει, παρότι δεν έχει ψηφιστεί ακόμα ο σχετικός νόμος:
«Εχουμε πλάνο μέχρι να γίνει αυτό. Θα μπουν τα χρήματα και θα βρούμε μία φόρμουλα για τη διοίκηση, μέχρι να περάσει ο νόμος, που θα περάσει δηλαδή... Θα βρούμε έναν τρόπο σαν τον πολυμετοχικό. Το ποιος θα διοικήσει δεν είναι πρόβλημα. Το θέμα είναι να μπουν τα λεφτά».

Για τις φήμες που αναφέρουν ότι πίσω από τη συγκεκριμένη ιστορία κρύβεται ο κ. Βαρδινογιάννης
: «Σε καμία των περιπτώσεων. Δεν είμαι άνθρωπος του Βαρδινογιάννη. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει από μπίζνες, ρε παιδιά. Εγω, όμως, τις ξέρω καλά. Ολα θέλουν τον χρόνο τους. Η υπόθεση είναι αποκλειστικά δική μου. Δεν έχω μιλήσει με τον Βαρδινογιάννη».

Για τις διαρροές που υπάρχουν – μέσω τρίτων προσώπων του κ. Βαρδινογιάννη - πως όποιος βάλει πρώτος 15 εκατ. ευρώ παίρνει την «πράσινη» ΠΑΕ:
«Αυτά που λέει (ο Βαρδινογιάννης) είναι μαλ...ίες! Εντάξει, δεν γίνονται αυτά. Αν, δηλαδή, έρθει ένα λαμόγιο και βάλει τα λεφτά, θα πάρει τον Παναθηναϊκό; Δεν γίνονται αυτά. Οπως και να 'χει, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι, αφού –όπως σου είπα– τελειώνει το θέμα Δευτέρα με Τρίτη. Περισσότερα δεν μπορώ να πω. Ηδη είπα πολλά...».Πηγή: woop.gr