Βαριές κατηγορίες κατά του Βλάση Τσάκα εκτόξευσε ο γραμματέας του Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Σαούντ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται ακόμα για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Μοχάμεντ Μπασέμ σε δηλώσεις του σε ελληνικά Μέσα υποστηρίζει, ότι ο Βλάσης Τσάκας γνώριζε μόλις ένα εξάμηνο τον Σαουδάραβα πρίγκιπα, ότι παρουσιάστηκε σε αυτόν ως εκπρόσωπος του μεγαλομετόχου του «τριφυλλιού», Γιάννη Βαρδινογιάννη, και ότι τον τελευταίο ενάμισι δρούσε αυτοβούλως.

«Ο Πρίγκιπας ήρθε σε επαφή με τον Βλάση Τσάκα μέσω τηλεφώνου πριν από περίπου έξι μήνες. Ο Τσάκας υποστήριξε πως είναι πολύ καλός φίλος με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και ότι ψάχνει να βρει επενδυτές για τον Παναθηναϊκό. Εμείς αποφασίσαμε να είναι εκπρόσωπος μας γιατί απλά ήταν από την Ελλάδα και ισχυριζόταν πως είναι άνθρωπος της οικογένειας και λειτουργεί για να βρει επενδυτή. Για κανέναν άλλο λόγο», υποστήριξε στο gazzetta.gr.

Επιπλέον, ισχυρίσθηκε ότι η πλευρά του πρίγκιπα δεν γνώριζε σε καμία περίπτωση τις κινήσεις του φερόμενου ως εκπροσώπου της και απευθύνθηκε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας για να μάθει τι συμβαίνει

«Από την πρώτη στιγμή δεν έστειλε σε εμάς τίποτα από όσα είχαμε ζητήσει. Ποτέ δεν έφτασε στα χέρια μας κάποιο επίσημο χαρτί από τις συζητήσεις, δεν μας ενημέρωνε για τίποτα. Είχαμε συμφωνήσει πως πριν γίνει το παραμικρό θα ενημερώνει αλλά δεν το έκανε! Δεν γνωρίζαμε ότι γινόταν έλεγχος στην ΠΑΕ, δεν έχουμε τίποτα σχετικό με αυτό τον έλεγχο, κανένα οικονομικό στοιχείο. Για αυτό αποφασίσαμε να τον αποσύρουμε από την εκπροσώπηση μας. Ακόμη και για το προσύμφωνο δεν πήρε την σχετική άδεια. Ακόμη δεν έχω το πρωτότυπο στο χέρι μου.

Μάθαμε για τα πάντα, όταν στείλαμε ευχές στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και δεν πήραμε καμία απάντηση. Τότε πήραμε απευθείας επικοινωνήσαμε με την πλευρά Βαρδινογιάννη και μάθαμε τα πάντα. Δεν τους είχε φτάσει κανένα έγγραφο από εκείνα που είχαμε δώσει στον Τσάκα. Η πρεσβεία επίσης μας βοήθησε να καταλάβουμε τι ακριβώς έλεγε και έκανε ο Τσάκας. Καμία υπόσχεση από αυτούς που έδινε δεν ήταν οι απόψεις του Πρίγκιπας. Ο Τσάκας στην Σαουδική Αραβία ήρθε μόνο μία φορά. Τότε που ακούσατε ζωντανά τον Πρίγκιπα να μιλά για τον Παναθηναϊκό. Μόνο τότε».

Σχετικά με το αν ο Αλ Σαούντ συνεχίζει να ενδιαφέρεται ακόμα για το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Μοχάμεντ Μπασέμ απάντησε θετικά, λέγοντας μάλιστα ότι ο πρίγκιπας θέλει να έρθει στις αρχές του Ιανουαρίου στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

«Εμείς θέλαμε να επενδύσουμε αλλά στο τέλος είδαμε πως ο Τσάκας δεν ενδιαφερόταν. Έκανε παιχνίδι για τον εαυτό του. Τι έκανε τα επίσημα έγγραφα; Γιατί το καθυστερούσε; Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει ότι τίποτα δεν τελείωσε. Τον Ιανουάριο θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στις αρχές του Ιανουαρίου. Είμαστε σε επαφές με τους δικηγόρους! Θέλουμε ακόμη τον Παναθηναϊκό. Ο Τσάκας ζητούσε να βάλουμε λεφτά χωρίς να έχουμε τίποτα επίσημο στα χέρια μας».

Αμφισβητεί Μπασέμ ο Β. Τσάκας

Λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση των δηλώσεων, ο Βλάσης Τσάκας πέρασε στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι ο Μπασέμ δεν έχει καμία ιδιαίτερη σχέση με τον Αλ Σαούντ.

Αναλυτικά τι είπε:

«Σε καμία περίπτωση δεν θα αντιπαρατεθώ με τον οποιοδήποτε ισχυρίζεται ότι είναι εκπρόσωπος του Πρίγκιπα Σουλτάν. Ο κύριος Μπάσεμ μου είχε παρουσιαστεί και εμένα ως σύμβουλος. Η άγνοια όμως σε όλα τα πράγματα που αφορούσαν τη δουλειά και ο τρόπος αυτοπροβολής, μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι μόνο σύμβουλος δεν είναι. Η έρευνα που ακολούθησε με βάση το διαβατήριο του, έδειξε ότι ήταν απλά ένας Ιορδανός υπήκοος, καταχωρημένος ως οδηγός στη Σαουδική Αραβία. Επί της ουσίας, τα προσωπικά οικονομικά οφέλη που εγώ αποκόμισα, ήταν όλα τα έξοδα που φορτώθηκα, γιατί ποτέ δεν έγινε κάποια κίνηση από την πλευρά του Πρίγκιπα για την κάλυψη των εξόδων που οι ίδιοι με τις εξουσιοδοτήσεις τους, παράγγειλαν. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους και καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».

Πηγές: naftemporiki.gr - gazzetta.gr