Τη σημερινή κλήρωση του EuroCup, η οποία έφερε τον Πανελλήνιο στον 5ο όμιλο απέναντι σε Γαλατασαράι (Τουρκία), Καντού (Ιταλία) και Γκρόνινγκεν (Ολλανδία), σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ο Ελληνας τεχνικός των «Ολυμπιονικών», που μετέχουν στο EuroCup για 4η διαδοχική χρονιά, είπε αρχικά: «Εφέτος το Eurocup είναι αναβαθμισμένο και πολύ δύσκολο. Δεν έπαιζε ρόλο με ποιες ομάδες θα κληρωνόμασταν. Παίζουν, όμως, ρόλο τα ταξίδια, διότι εφέτος βρισκόμαστε στη Λαμία και ευτυχώς είναι κοντινά τα ταξίδια. Μπορεί να μαζευτήκαμε τελευταία στιγμή, αλλά έχουμε έναν μήνα μπροστά μας και θα είμαστε έτοιμοι στην έναρξη των αγώνων. Είναι δύσκολος ο όμιλος, αλλά στοχεύουμε σε πρόκριση».

Για τη Γαλατάσαραϊ ο τεχνικός του Πανελληνίου δήλωσε: «Η Γαλατά είναι μία ομάδα, η οποία εφέτος έχει δώσει πάρα πολλά λεφτά και έχει έναν εξαιρετικό προπονητή. Αυτά όμως δεν μας τρομάζουν. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τον παράγοντα της έδρας, για να βάλουμε τις βάσεις της πρόκρισης».

Για την Καντού ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανέφερε: «Η Καντού είναι μία σταθερά καλή ομάδα και εφέτος έχει δυναμώσει αρκετά. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε εικόνα από τις ομάδες και αποτελούν ερωτηματικό, αλλά μιλάμε βάσει των μεταγραφών».

Όσο για τη Γκρόνινγκεν, ο προπονητής του Πανελληνίου τόνισε: «Η Γκρόνινγκεν είναι θεωρητικά η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Το ότι δεν έχει πολλές παραστάσεις στην Ευρώπη και ότι είναι ολλανδική ομάδα δεν λέει κάτι. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

To EuroCup δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα το πρόγραμμα. Η πρώτη αγωνιστική, πάντως, θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου.