Η δυσκολότερη στιγμή της ζωής του ήταν η περίοδος του τραυματισμού του για τον Στράτο Πεπρπέρογλου.
Ο Έλληνας φόργουορντ σε συνέντευξή του στην «Πράσινη» στάθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε κι που τον άφησε μήνες εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Στράτου Περπέρογλου στην "Πράσινη":

Στράτο, δεν είναι εύκολο ούτε να διατυπωθεί η ερώτηση… Τι ήταν αυτό το εξάμηνο που πέρασες;

«Ήταν χωρίς αμφιβολία η δυσκολότερη στιγμή της ζωής μου, η πιο δύσκολη περίοδος. Μου έχει μάθει πολλά πράγματα αυτό το πεντάμηνο-εξάμηνο. Εύχομαι τις μέρες που πλησιάζουν να πάνε όλα καλά, να καταφέρω να γυρίσω και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου».

Πώς το βίωσες; Έχουμε συνηθίσει ν’ ακούμε για αθλητικές κακώσεις και τραυματισμούς που προέρχονται από το άθλημα, όχι κάτι ανάλογο.

«Στην αρχή δεν είχα καταλάβει την έκταση της σοβαρότητάς του. Μου είχαν πει, όταν είχα κάνει τις εξετάσεις, πως είναι θρόμβωση και δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω. Μου είπαν «σε κανένα μήνα θα είσαι εντάξει», και μετά αποδείχτηκε πως είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα απ’ ό,τι είχα φανταστεί».

Θεωρείς τον εαυτό σου κατά κάποιο τρόπο τυχερό μέσα στην ατυχία σου; 


«Ευχαριστώ τον Θεό που το βρήκα, ήταν μόνο αυτό και μου κόστισε κάποιους μήνες από το μπάσκετ και όχι τίποτε άλλο. Δόξα τω Θεώ, προσπαθώ να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων, γιατί υπάρχει θετική πλευρά σε μια τέτοια κατάσταση».

Πώς αντιμετωπίζεις και αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ;

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Πολλοί λένε πως τα παιδιά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δεν τα έχει αγγίξει αυτό. Ίσως κατά κάποιο τρόπο να είναι και αλήθεια. Είναι Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Από εκεί και πέρα, αυτή η κατάσταση μας επηρεάζει όλους. Μπορεί να μην έχουμε όλοι δουλειά στο μέλλον, σε κάποια χρόνια, είναι ζωτικής σημασίας να γίνει δυνατό το Πρωτάθλημα, να βρουν οι ομάδες χρήματα, να γίνουν και πάλι ανταγωνιστικές και να έχουμε δουλειά στο μέλλον».

Ποια είναι η αίσθησή σου για τη φετινή Euroleague, ποιες ομάδες ξεχωρίζουν; 


«Η ΤΣΣΚΑ έχει δυναμώσει αισθητά και αυτό φαίνεται, ενώ η Μπαρτσελόνα είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο. Εμείς θα είμαστε ένα ερωτηματικό για το πώς θα βρεθούμε στα κρίσιμα σημεία, την περίοδο που πρέπει. Πάνω-κάτω αυτές οι ομάδες είναι τα φαβορί... Υπάρχουν όμως και άλλες που μπορεί να κάνουν την έκπληξη και να φτάσουν ψηλά».

Πηγή: Η Πράσινη