Ο Δημήτρης Διαμαντίδης παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της Νova, ήταν άλλη μια επίδειξη ταπεινοφροσύνης και ταπεινότητας από τον αθλητή της χρονιάς, με… φοβερές ατάκες. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων ο Μήτσος μίλησε για το γνωστό θέμα του ΝΒΑ (γιατί δεν έχει πάει) τονίζοντας:

«Δεν μου έγινε πρόταση και δεν πήγα… αλλά δεν είχα και την θέληση να πάω γιατί ξέρω που φτάνουν οι δυνατότητές μου. Φτάνουν ως εδώ. Δεν έχω τα αθλητικά προσόντα, την ταχύτητα και το άλμα για μπορέσω να παίξω εκεί».

Αναφερόμενος στις επιτυχίες του Παναθηναϊκού για το 2011, δήλωσε:

«Εκείνο που αποδείχτηκε είναι το μέταλλο που έχει ο Παναθηναϊκός. Σε καλύτερη στιγμή, έτσι πρόχειρα, ξεχωρίζω τη δουλειά που έκανε ο Βουγιούκας με αντίπαλο την Μπαρτελόνα ή ο Καλάθης».

Για το αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά του:

«Δεν νομίζω ότι είναι. Ήταν μια καλή χρονιά, αλλα όχι η καλύτερη. Νομίζω ότι έχω κάνει καλύτερες σεζόν. Πήραμε το βασικό στόχο μας, που ήταν η Ευρωλίγκα, και αργότερα το πρωτάθλημα, αλλά χάσαμε το Κύπελο».

Ο Διαμαντίδης ρωτήθηκε και τί είναι εκείνο που τον ενοχλεί όταν του γίνεται κριτική:

«Αυτό είναι ένα παράδειγμα: «Ο τρόπος που αντιμετώπισαν και λέχθηκαν πράγματα για μένα ,σχετικά με την αποχώρησή μου από την Εθνική. Είναι κάποια πράγματα που δεν είναι έτσι όπως τα λένε, Εκεί θεώρησα ότι με αδικούν. Αυτό και τέλος. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο».

Κάνοντας ένα φλας-μπακ στα παιχνίδια της Εθνικής, θυμήθηκε τον τελικό με τη Γαλλία:

«Σε αυτό το παιχνίδι είχα παίξει χάλια, όταν μου ήρθε η μπάλα δεν μπορούσα να το σκεφτώ. Και όχι δεν ήταν ένα σουτ από καρδιάς όπως λέτε, ήταν ένα σουτ που ήθελε τύχη. Δεν είχα κάνει 300 τέτοια σουτ στην προπόνηση την προηγούμενη μέρα για να ξέρω ότι θα πάρω αυτή τη προσπάθεια. Εκείνη την ώρα δεν το σκέφτεσαι. Σουτάρεις και περιμένεις».

Τέλος, για την προ Παναθηναϊκού εποχή:

«Πριν έρθω στον Παναθηναϊκό έπαιζα κυρίως με το ένστικτο. Και στον Ηρακλή ακολουθούσαμε ένα πλάνο, αλλά όταν ήρθα εδώ κατάλαβα ότι πάνω από όλα είναι η σκέψη, η τακτική και εδώ κάποια πράγματα γίνονται με τέτοιο επιστημονικό τρόπο που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχει. Είναι σαν να παίζεις μια παρτίδα σκάκι. Γι’ αυτό όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος».

Πηγή: gazzetta.gr