Στη στήλη "Left field", στο blog του Reuters πρωταγωνιστεί το επίτευγμα του ΑΠΟΕΛ να περάσει στους «16» κορυφαίους συλλόγους του Champions League. Με τίτλο, λοιπόν, «Ποδοσφαιρική ομάδα της χρονιάς; Ο ΑΠΟΕΛ», ο συντάκτης του εν λόγω άρθρου υποστηρίζει πως ο κυπριακός σύλλογος θα πρέπει να χαρακτηριστεί «ποδοσφαιρικός σύλλογος της χρονιάς» και η Μπαρτσελόνα.

Στο άρθρο του ο εν λόγω δημοσιογράφος γράφει:

«Εντάξει, εντάξει ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα ουρλιάζετε "και η Μπαρτσελόνα;", αλλά αφού όλοι την εγκωμιάζουν αποφάσισα να πάρω μία αντίθετη θέση.

Ναι, οι Παγκόσμιοι, Ευρωπαίοι και Ισπανοί πρωταθλητές είναι εκπληκτικοί και μετά από λίγο καιρό μπορεί να πούμε ότι είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος που έπαιξε ποτέ.

Αλλά με δεδομένο ότι έχουν τον Λιονέλ Μέσι -ο οποίος, ίσως, μετά από λίγο καιρό να αναγνωρίζεται ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου-, έχουν το μεγαλύτερο στάδιο της Ευρώπης, τεράστια οικονομικά στοιχεία και τη βάση της εθνικής Ισπανίας, της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και μία οργάνωση που αυτοαποκαλείται "περισσότερο από ένας σύλλογος", η Μπαρτσελόνα θα έπρεπε να είναι στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Θα έπρεπε να έχουν πάρει περισσότερα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά, τρία από τα οποία ήρθαν στα τελευταία πέντε χρόνια. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι καν στην κορυφή του πρωταθλήματος, με τη Ρεάλ να είναι τρεις βαθμούς μπροστά.

Το ΑΠΟΕΛ, στο μεταξύ, δεν έχει υψηλές προσδοκίες...


Πηγή: woop.gr