«Οι Εθνικές Λίγκες θα διαρκούν δύο, τρεις μήνες και θα ξεκινούν μετά το τέλος της Ευρωλίγκα», είναι η πρόβλεψη του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για την νέα σεζόν και προφανώς για να το λέει κάτι θα ξέρει! Σε συνέντευξη, που έδωσε στην ιστοσελίδα «zurnal.rs», ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν αποκαλυπτικός για τις αλλαγές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από την καινούργια αγωνιστική περίοδο: «Έχουν αλλάξει πολλά, από το Top-16 της επόμενης σεζόν οι ομάδες θα χωρίζονται σε δύο γκρουπ. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια μεταξύ ισχυρών ομάδων, κάτι που θα προσελκύσει χορηγούς και περισσότερους τηλεθεατές. Το μπάσκετ θα έχει περισσότερο χώρο στα media. Αν δεν συνέβαινε αυτό, οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες θα πήγαιναν στο ΝΒΑ ή αλλιώς το ΝΒΑ θα ερχόταν στην Ευρώπη. Όσο για τις εθνικές λίγκες, θα διαρκούν 2-3 μήνες και θα ξεκινούν μετά το τέλος της Ευρωλίγκα»!

Προφανώς ο «Ζοτς» γνωρίζει καλύτερα τα «κρυφά» σχέδια του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, του οποίου όλες οι κινήσεις στοχεύουν στην ισχυροποίηση της Ευρωλίγκας και της μείωσης της δυναμικής των εθνικών πρωταθλημάτων.

«Δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία μου το ΝΒΑ»

«Δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία μου και αλλά και το μπάτζετ του Παναθηναϊκού δεν το επέτρεπε», απάντησε ο Ομπράντοβιτς σε ερώτηση γιατί οι «πράσινοι» δεν προχώρησαν σε απόκτηση παίκτη από το ΝΒΑ. «Το σημαντικό για εμάς είναι να επιστρέψουν υγιείς οι Τσαρτσαρής, Περπέρογλου, που μόλις άρχισαν προπονήσεις πρόσθεσε ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης.

Σε άλλη ερώτηση εάν οι παίκτες είναι πλέον λιγότεροι δημιουργικοί και το εάν ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας από εκείνους, που κάνουν την διαφορά, ο Ομπράντοβιτς σχολίασε ότι: «Υπάρχουν πολλοί παίκτες, που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να αλλάξουν την ροή ενός αγώνα. Ο Καλάθης δεν είναι δημιουργικός; Ή οι Τεόντοσιτς, Κρίστιτς της ΤΣΣΚΑ και ο Μίροτιτς της Ρεάλ; Κάθε ομάδα έχει δύο, τουλάχιστον, δημιουργικούς παίκτες».

«Με τους Ντούσαν Ίβκοβιτς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Ντέγιαν Τομάσεβιτς, που είναι φίλοι μου, συζητάμε όταν βρεθούμε από κοντά, αλλά οι απόψεις μου δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα», είπε ο «Ζοτς», ακόμη, σε ερώτηση γιατί δεν σχολιάζει την πορεία της Εθνικής Σερβίας, μετά την αποχώρηση του από τον πάγκο της.Πηγή: pamesports.gr