Με καχυποψία αντιμετωπίζεται η πρόθεση του Βασίλη Ξενιάδη να αγοράσει το 51% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Η έρευνα που γίνεται από τον Αδαμίδη για το τι εστί Ξενιάδης καταλήγει σε ερωτηματικά.
Κύκλοι επιχειρηματιών από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο δείχνουν να μην τον ξέρουν, ενώ ασαφές παραμένει το βιογραφικό του, το οποίο δεν διασταυρώνεται.

Οι πενήντα εταιρείες που αποτελούν τον όμιλο επιχειρήσεών του είναι αδύνατο να εντοπιστούν, ενώ βρίσκεται στη μαύρη λίστα της πετρελαϊκής εταιρείας «Hamilton Franks», επειδή φέρεται να υπογράφει συμβάσεις και να δίνει παραγγελίες για πλοία, αλλά να αδυνατεί στη συνέχεια να ολοκληρώσει τις συμφωνίες.

Ο Γουίλιαμ Γιου, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της εταιρείας σύμφωνα με όσα δήλωσε στη SportDay, δήλωσε ενήμερος για το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ και έκανε λόγο για δουλειές με την κυβέρνηση της Κίνας.

«Φυσικά και ξέρω για το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ», είπε και συνέχισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από την προοπτική να μπούμε και στο ποδόσφαιρο και ανυπομονούμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Θα υπάρξει επίσημη δήλωση από τον κ. Ξενιάδη. Μιλάω καθημερινά μαζί του και γνώριζα το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ».

Στην ερώτησή με τι ασχολείται η εταιρεία, ο Γιου απάντησε: «Με εμπόριο, εισαγωγές, εξαγωγές, επενδύσεις, πετρέλαιο, χρυσό και πολύτιμα μεταλλεύματα. Κάνουμε δουλειές απευθείας με την κυβέρνηση της Κίνας. Είμαστε προμηθευτές της». Όσο για την οικονομική επιφάνεια του κ. Ξενιάδη, ο κ. Γιου δήλωσε: «Είναι έξυπνος, διορατικός, φιλόδοξος, καλλιεργημένος. Δεν μπορώ να σας πω για την οικονομική του επιφάνεια. Έχει πολλά λεφτά, πάντως».

Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Ξενιάδης δηλώνει σίγουρος πως θα κάνει την ΠΑΕ ΑΕΚ δική του. Μάλιστα διαβεβαιώνει πως μέχρι την Πέμπτη θα βάλει 2,5-2,7 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ένα μεγάλο μέρος από τα χρέη του συλλόγου και στη συνέχεια θα πάρει το 51% καταβάλλοντας άλλα 7,5-8 εκατ. ευρώ.

Ποια είναι η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ σε όλα αυτά; Στη διοίκηση θεωρούν πως αν βάλει τα 2,5 εκατ. ευρώ θα λύσει ένα μεγάλο μέρος από τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, θα αποδείξει τις προθέσεις του και δεν θα έχει αποκτήσει πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου περισσότερο από το 20% της ΠΑΕ.

Αυτοί θα παίξουν με Δόξα

Οι τιμωρίες και η ανετοιμότητα παικτών που προέρχονται από μακρά αποχή λόγω τραυματισμού αναγκάζουν τον Νίκο Κωστένογλου να παρατάξει την ΑΕΚ με αρκετές αλλαγές και στον αυριανό αγώνα με τη Δόξα Δράμας στο ΟΑΚΑ για τη 15η αγωνιστική.

Το σχήμα που δοκιμάστηκε στη χθεσινή προπόνηση αποτελείτο από τους Κωνσταντόπουλο (γκολκίπερ), Κοντοέ, Κάλα (στόπερ), Αργυρίου (δεξί μπακ), Γεωργέα (αριστερό μπακ), Μάκο, Ρίκα (αμυντικά χαφ), Κάρλος (επιτελικός μέσος), Κλωναρίδη (αριστερό χαφ), Μπέλεκ (δεξί χαφ) και Σιαλμά (σέντερ φορ). Στη διάρκεια των ασκήσεων τακτικής οι Γκερέιρο, Μπερνς και Λεονάρντο πέρασαν αντί των Κάρλος, Σιαλμά και Κλωναρίδη.

Εκτός πλάνων είναι λόγω καρτών οι Αραμπατζής, Μανωλάς, Καράμπελας και Λυμπερόπουλος, ο τραυματίας Γκούντγιονσεν, ενώ πιθανότατα δεν θα συμπεριληφθούν στην αποστολή οι Δέλλας και Βάργκας, που μετρούν μόνο λίγες ημέρες προπονήσεων σε φουλ ρυθμούς.


Πηγή: woop.gr