Σε μια συνέντευξη Τύπου με έντονη συγκινησιακή φόρτιση ο Πάμπλο Κοντρέρας αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ. Μετά από τέσσερα χρόνια ο Χιλιανός αμυντικός εγκαταλείπει τον «δικέφαλο» του Βορρά για προσωπικού λόγου και επιστρέφει στην πατρίδα του και την Κόλο Κόλο.

Όπως υποστήριξε, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ ένιωθε «ο καλύτερος παίκτης του κόσμου», ενώ τονίζει πως αν υπάρχει κάτι που του αφήνει πικρή γεύση, αυτό είναι ότι δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο με τον σύλλογο.

«Αυτή η στιγμή είναι μία από τις δυσκολότερες στην καριέρα μου. Ήθελα να μιλήσω για την εμπειρία μου αυτά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Τον ΠΑΟΚ τον γνώρισα μόνο από τον Βρύζα. Πάντα μου έλεγε ότι είναι μία μεγάλη ομάδα και το κατάλαβα όταν έφτασα εδώ και στη συνέχεια στην πρώτη προπόνηση με 15.000 κόσμο. Πίστευα ότι είναι μία τρέλα. Δεν ήξερα που βρισκόμουν», σχολίασε.

«Έγινε μία μεγάλη ομάδα, τα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι εδώ. Πάντα δίναμε τα πάντα για να φτάσουμε ψηλά την ομάδα, είχαμε τη βοήθεια του κόσμου μας που ήταν πάντα ο 12ος παίκτης. Φεύγω με τη λύπη ότι δεν κατάφερα να πάρω κάποιον τίτλο και θέλω να πάρει στη συνέχεια ο "δικέφαλος" έναν τίτλο», πρόσθεσε.

Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους φεύγει, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στον ΠΑΟΚ, όμως ξεκαθάρισε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία της μητέρας του και γι’ αυτό θέλησε να επιστρέψει στην πατρίδα του.

«Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που περνάει ο σύλλογος. Σίγουρα, δε θα μιλούσα καλά για τον εαυτό μου αν μιλούσα για κάτι οικονομικό και είναι ξεκάθαρο ότι έτσι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και στο μέλλον χωρίς καμία δυσκολία. Δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα με την υγεία της μητέρας μου και έτσι γύρισα στην πατρίδα μου».

Ακόμα, επιβεβαίωσε σε ερώτηση που του έγινε, ότι ο Παναθηναϊκός είχε δείξει ενδιαφέρον να τον αποκτήσει, αλλά αυτός επέλεξε να παραμείνει στον «δικέφαλο» γιατί είχε δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο της.

«Ναι, είναι αλήθεια. Εγώ ήθελα να συνεχίσω να παίζω εδώ στον ΠΑΟΚ, γι' αυτό και δεν πήγα σε άλλη ελληνική ομάδα».

Πηγή: naftemporiki.gr