Η έγκριση της βαθμολογίας της Α1 βόλεϊ των ανδρών ήταν η σημαντικότερη απόφαση που προέκυψε στο ΔΣ της ΕΣΑΠ που διεξήχθη την Πέμπτη. Οι ιθύνοντες της Volleyleague έκριναν πως δεν συντρέχει λόγος προσωρινά να αλλάξει η βαθμολογία, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως θα προσπαθήσουν να βρεθούν ομάδες να «απορροφήσουν» τους παίκτες του Απόλλωνα Καλαμαριάς, εφόσον οι «ροσονέρι» δεν αλλάξουν γνώμη και αποχωρήσουν οριστικά από τη διοργάνωση. Επίσης, συζητήθηκαν τα του Κυπέλλου, το πρόγραμμα των υπόλοιπων αγωνιστικών και δόθηκε απάντηση στις δηλώσεις του Στάθη Ντονά.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις του ΔΣ:

-Το ΔΣ συζήτησε το θέμα που ανέκυψε με την αποχώρηση του μέλους της ΤΑΑ Απόλλων Καλαμαριάς και, αφού ανέμενε μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης του συμβουλίου της ΕΣΑΠ για οποιαδήποτε αλλαγή στάσης από την πλευρά του ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς, αποφάσισε ομόφωνα για δέσμευση όλων των μελών της Ένωσης να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, στο πλαίσιο του αγωνιστικού τους προγραμματισμού, για να «απορροφήσουν» αθλητές του Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Σε κάθε περίπτωση που αθλητές του Απόλλωνα δεν «απορροφηθούν» από άλλα σωματεία, τότε θα επανεξεταστεί το θέμα τους σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ.
Το χρονικό διάστημα των 25 ημερών μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, κρίθηκε επαρκές και, ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να μη δοθεί καμία περαιτέρω παράταση.
Επίσης, θα υπάρξει πλήρης νομική κάλυψη από την πλευρά της ΕΣΑΠ υπέρ των αθλητών του Απόλλωνα, σε περίπτωση που υπάρξει το οιοδήποτε θέμα από την πλευρά του ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς.

-Μετά την αποχώρηση του ΤΑΑ Απόλλων Καλαμαριάς, το ΔΣ της ΕΣΑΠ επικύρωσε τη βαθμολογία της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 μετά και τους αγώνες της 10ης αγωνιστικής.

-Σχετικά με τα θέματα που αφορούν τον ΠΑΣΑΠ, αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεχιστούν οι συζητήσεις με το όργανο των αθλητών.

-Συζητήθηκε η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος κι αποφασίστηκε να συζητηθούν άμεσα με την ΕΟΠΕ ο τρόπος διεξαγωγής και όλες οι οργανωτικές λεπτομέρειες του θεσμού.

-Το ΔΣ συζήτησε το δημοσίευμα του αθλητή - μέλους του ΠΑΣΑΠ, Στάθη Ντονά και, αφού το καταδίκασε, αποφάσισε ομόφωνα να παραπέμψει τον αθλητή στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα (Μονομελές Πειθαρχικό Δικαιοδοτικό Όργανο, Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος. Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί εγγράφως και η θέση του ΤΑΑ Παναθηναϊκός, στο δυναμικό του οποίου ανήκει ο αθλητής.

-Συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών διαφορών Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών, στο πλαίσιο επίλυσης των οικονομικών θεμάτων λειτουργίας της εν λόγω Επιτροπής.

-Συζητήθηκαν θέματα διαιτησίας και αποφασίστηκε να γίνει το διήμερο 21-22 Ιανουαρίου 2012 συνάντηση των φορέων της διαιτησίας και των διαιτητών της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011 – 2012, με αντικείμενο την ανασκόπηση του πρώτου γύρου της Volleyleague.

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες έχουν ως εξής:

12η αγωνιστική: 14 Ιανουαρίου
13η Αγωνιστική: 21 Ιανουαρίου
14η Αγωνιστική: 28 Ιανουαρίου
15η Αγωνιστική: 4 Φεβρουαρίου
16η Αγωνιστική: 11 Φεβρουαρίου
17η Αγωνιστική: 15 Φεβρουαρίου
18η Αγωνιστική: 18 Φεβρουαρίου
19η Αγωνιστική: 25 Φεβρουαρίου
20η Αγωνιστική: 3 Μαρτίου
21η Αγωνιστική: 17 Μαρτίου
22η Αγωνιστική: 24 Μαρτίου

-Συζητήθηκε το θέμα του αριθμού και των προϋποθέσεων έκδοσης των δελτίων εισόδου (εκπρόσωποι ΜΜΕ, φωτογράφοι, κ.α.) για τους αγωνιστικούς χώρους της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 κι αποφασίστηκε να εξεταστεί η ισχύουσα νομοθεσία για κάθε κατηγορία.

-Συζητήθηκε το υπό κατάθεση αθλητικό νομοσχέδιο και εγκρίθηκαν οι συνολικές προτάσεις της ΕΣΑΠ, οι οποίες θα σταλούν σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα.

-Τέλος, αποφασίστηκε ομόφωνα να κατατεθεί αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού για υλοποίηση όλων των σχετικών υπουργικών αποφάσεων επιχορήγησης για συμμετοχή μελών της ΕΣΑΠ σε τελικές φάσεις Ευρωπαϊκών και Βαλκανικών Κυπέλλων περιόδου 2009-2010 και παλαιότερα, όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία.

Μετά τη λήξη του ΔΣ, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, τόνισε πως: «Σχετικά με τις δηλώσεις του αθλητή - μέλους του ΠΑΣΑΠ, Στάθη Ντονά, εκ του θεσμικού μου ρόλου και ως άνθρωπος που υπηρετεί το άθλημα του βόλεϊ επί σειρά ετών, δεν μου επιτρέπεται να απαντήσω αναλυτικά σε τέτοιου είδους συκοφαντικά δημοσιεύματα, τα οποία είναι βέβαιο ότι εκπορεύονται από κύκλους οι οποίοι το μόνο που επιθυμούν είναι να προξενήσουν πρόβλημα στο πρωτάθλημα Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Όσον αφορά τις αναφορές του υπογράφοντος το κείμενο αυτό, περί του προσώπου μου, θα ήθελα να απαντήσω ότι το ήθος του κάθε ανθρώπου αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση από τις πράξεις του από το τι λέει και πως το εκφράζει. Θα ήθελα να συστήσω προς κάθε κατεύθυνση να αποφεύγουμε τέτοιου είδους ‘εμπρηστικές’ δηλώσεις, που σκοπό έχουν να αμαυρώσουν γενικότερα τον χώρο του βόλεϊ.

Μέχρι σήμερα, ανέμενα από τον ΠΑΣΑΠ να τοποθετηθεί για τις συγκεκριμένες δηλώσεις του μέλους του. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, εκώφευσε σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Είμαι βέβαιος ότι οι συγκεκριμένες απόψεις και το ύφος αυτών δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των υγιώς σκεπτόμενων αθλητών που αγωνίζονται στο πρωτάθλημά μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες και συμπάσχουν με τους προπονητές τους και τους παράγοντες των ομάδων τους, ώστε το πρωτάθλημά μας να παραμείνει σε υψηλό και αξιόπιστο επίπεδο».

Τέλος, εγκρίθηκε από την ΕΣΑΠ το συμβόλαιο του Βλάντο Μίλεφ με το ΤΑΑ ΕΑ Πατρών και, παράλληλα, ο αθλητής απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της Volleylegaue 2011-2012.


Πηγή: sport-fm.gr
TAGS