Το χορευτικό του Κλέιτον στο παγωμένο τερέν των "Ζωσιμάδων" έδωσε στον Παναθηναϊκό τη σπουδαία νίκη επί του αξιόμαχου ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος βρήκε μπροστά του έναν ανίκητο Καρνέζη. Το ματς άρχισε με 40λεπτη καθυστέρηση λόγω... πάγου.

Θερμοκρασία πολύ κάτω του μηδενός, θέαμα πολύ πάνω του άριστα. Στο “παγοδρόμιο” των Ζωσιμάδων οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων “χόρευαν” από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό με κορυφαίους τους δυο τερματοφύλακες Καρνέζη και Κηπουρό, αλλά ο σκόρερ είναι αυτός που παίρνει τη δόξα και ο Κλέιτον δεν μπορεί παρά να ανακηρυχθεί  the man of the match με το χρυσό τέρμα που πέτυχε στο 85΄.

Στην διάρκεια των 40' λεπτών που διήρκεσαν οι διαβουλεύσεις για το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει τελικά το παιχνίδι λόγω του παγετού κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί αυτό που θα επακολουθήσει. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε κάνει μια πρώτη κίνηση για να έχουμε ένα ανατρεπτικό παιχνίδι κρατώντας εκτός τους Λέτο,  Ζέκα και Σπυρόπουλο αλλά και πάλι. Οι τρεις κλασσικές ευκαιρίες που έχασαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο με τους Μπεσέρα και Βίλα (2) δεν οφείλονται στην αστοχία των παικτών του ΠΑΣ , ούτε στον πάγο. Πιστώνονται κυρίως στην εκπληκτική εμφάνιση του Ορέστη Καρνέζη που έπαιζε τον ΠΑΣ μόνος του.

Το σόου Καρνέζη συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο που ξεκίνησε την ώρα που... θα τελείωνε  κανονικά η αναμέτρηση -καλές 9:20- αφού προέκυψε και μια 7λεπτη διακοπή λόγω των διαμαρτυριών των “πράσινων” ακόμη και στον πάγκο του ΠΑΣ για να διακοπεί το ματς εξαιτίας του παγετού.

Δεν ήξεραν όμως την εξέλιξη που τελικά γύρισε υπέρ τους  αφού ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη ανέβασε ταχύτητες. Με την είσοδο και του Λέτο (62΄) οι “πράσινοι” πάτησαν περιοχή έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Κουίνσι (54΄) και αφού πέρασαν αλώβητοι τα τετ α τετ των Μπεσέρα (59΄) και Σκούφαλη (70΄) χτύπησαν στο ψαχνό.

Στο 76΄ο Τοτσέ εμποδίστηκε να χριστεί σκορερ  απο τον Ζαραδούκα που έδιωξε πάνω στη γραμμή,  εννέα λεπτά όμως μετά (στο 85΄)  ο Κλέιτον σε μια φάση διαρκείας έστειλε με ψαλιδάκι τη μπάλα να καταλήγει βασανιστικά στα δίχτυα του άριστου ως τότε Κηπουρού που προδόθηκε από την αδράνεια του Κώτσιου.

Πηγή: contra.gr