Ο νέος προπονητής του Αρη μίλησε στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου και εξήγησε τι χρειάζεται για να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες. Αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα εντυπώσεις του, στον χαρακτήρα του, αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού, που θέλει να περάσει στον Αρη.
 
«Η εντύπωση είναι αρκετά θετική γιατί είδα πρόοδο της ομάδας σε σχέση με τον αγώνα του Κυπέλλου. Ελπίζουμε όμως, να συνεχιστεί αυτή η πρόοδος και να μετουσιωθεί σε νίκες. Δεν είναι καλό να διαρρεύσουν τα δικά μου θέλω και γενικά τί έχουμε συζητήσει σε επίπεδο ενίσχυσης της ομάδας. Θα δούμε την ομάδα, θα αξιολογήσουμε τους ποδοσφαιριστές και θα ασχοληθούμε με αυτά που πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι», είπε αρχικά.
 
Ερωτηθείς για την καριέρα του, δήλωσε: «Έχω εργαστεί σε μεσαίες ομάδες, υλοποιώντας τους στόχους. Εξι φορές οδήγησα ομάδα στην έξοδο στην Ευρώπη.. Όπως είναι δομημένο το πορτογαλικό ποδόσφαιρο σκέφτηκα ότι, είναι μικρή η δυνατότητα να δουλέψω σε μία από τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας κι έκρινα ότι ήρθε ο καιρός να δοκιμάσω και εκτός συνόρων».
 
Για τον τρόπο λειτουργίας που θα πρέπει να έχει μια ομάδα, είπε. «Χρειάζεται η εμπιστοσύνη της διοίκησης. Ο προπονητής να έχει άριστη συνεργασία σε ένα ευχάριστο κλίμα και την κατάλληλη δυναμική από τους οπαδούς. Η διοίκηση μου έδειξε την εμπιστοσύνη, αυτό που προσπαθήσω είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των παικτών. Ζήτησα από αυτούς τον απόλυτο επαγγελματισμό τους, να δημιουργήσουμε το κατάλληλο κλίμα και με την υποστήριξη του κόσμου θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό και να μπούμε στα πλέι οφ. Χρειάζεται χρόνος ασφαλώς για να δόσεις την δική σου ταυτότητα. Θα κοιτάξω τα στοιχεία των προηγούμενων προπονητών, προσθέτοντας τις δικές μου πινελιές αλλά κάτι τέτοιο γίνεται σταδιακά και προοδευτικά. Δε μπορώ να χτυπήσω παλαμάκια και να αλλάξουν τα πάντα».
 
Σχετικά με το σχήμα που προτιμά απάντησε ότι «δεν μπορείς να παίζεις ένα σύστημα, πρέπει η ομάδα να ξέρει να παίζει 2-3 συστήματα. Τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη σε οδηγούν στην επιλογή του συστήματος. Προσωπικά προτιμώ το 4-4-2 με ρόμβο. Το είχα δει ως προπονητής της Μπράγκα στο Χαριλάου. Ίσως ανοίξουμε μία νέα εποχή στο Χαριλάου».


Για τον χαρακτήρα του: «Δεν είμαι άνθρωπος των ξεσπασμάτων. Είμαι πολύ ήρεμος και θέλω να εκπέμπω ηρεμία στους παίκτες. Όταν χρησιμοποιείς το μυαλό σου μπορείς να κερδίσεις πολλά πράγματα. Στον πάγκο δε θα με δείτε να έχω ξεσπάσματα... Μια φορά την πάτησα και αποβλήθηκα. Είμαι ήρεμος και έχω ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Ο προπονητής που καταναλώνεται σε κινήσεις χεριού και διαμαρτυρίες στον διαιτητή χάνει την διαύγεια του. Δεν θα κάνω κανένα μαρκάρισμα στον διαιτητή».

Πηγή: woop.gr