Μετά την μεταγραφή του στη Lotus (πρώην Renault) και την επιστροφή του στη Formula 1, ο Κίμι Ραικόνεν είχε την ευκαιρία να οδηγήσει σήμερα το μονοθέσιο του 2010 της ομάδας του Ενστοουν. Στην πρώτη του οδηγική εμπειρία με μονοθέσιο από το 2009 όταν και αποχώρησε από τη Formula 1, τόνισε ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο για να βρει τους κανονικούς του ρυθμούς.

Ο πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 (με τη Ferrari) βρέθηκε στο κόκπιτ της R30 στην πίστα της Βαλένθια κατά την διάρκεια διήμερων δοκιμών, τις οποίες διεξάγει η Lotus για να τον βοηθήσει να εγκληματιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Εχουν ήδη περάσει παραπάνω από δύο χρόνια από τότε που ο Φινλανδός πιλότος είχε πάρει στα χέρια του μονοθέσιο της Formula 1. Ως γνωστόν μετά το 2009 εγκατάλειψε το άθλημα και συνέχισε την καριέρα του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες.

Η συμφωνία του με τη Renault σηματοδότησε και την μεγάλη του επιστροφή στην Formula 1. Αλλωστε, στην απόδοσή του η ομάδα του Ενστοουν ποντάρει πολλά. Και δείχνει να δικαιώνεται αρχικά, καθώς παρά το γεγονός ότι το μονοθέσιο που χρησιμοποίησε ο Φινλανδός ήταν δύο ετών και τα ελαστικά ειδικά επίδειξης, οι χρόνοι του ήταν καλοί.

«Ηταν πολύ όμορφα που βρέθηκα πάλι σε μονοθέσιο. Εχουν περάσει κάποια χρόνια από την τελευταία φορά που οδήγησα κάποιο και φυσικά χρειάζεται λίγος χρόνος να το συνηθίσω. Όμως η βασική οδήγηση, το φρενάρισμα και οι στροφές δεν χρειάστηκαν πολλούς γύρους. Για να μάθεις φυσικά το μονοθέσιο, την ομάδα και τα ελαστικά, απαιτείται χρόνος», δήλωσε ο Κίμι Ραικόνεν, ο οποίος τόνισε ότι τα ελαστικά θα είναι ο εκείνος ο παράγοντας που θα τον δυσκολέψει περισσότερο.

Πηγή: naftemporiki.gr