Τις νέες γόμες ανάμεσα από τις οποίες θα μπορεί να επιλέξει η κάθε ομάδα στα ελαστικά της, παρουσίασε η Pirelli. Η εταιρία που είναι ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών στο πρωτάθλημα της Formula 1, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε στο Άμπου Ντάμπι, και ο πρόεδρός της Μάρκο Προβέρα, δήλωσε πως οι αγώνες θα γίνουν πιο εντυπωσιακοί, ενώ θα υπάρχουν περισσότερο θέαμα και περισσότερες προσπεράσεις:

«Με τις αλλαγές παρέχουμε περισσότερες δυνατότητες για προσπεράσεις και περισσότερο θέαμα. Τα ελαστικά μας θα είναι πιο μαλακά κάτι που θα βοηθήσει την ταχύτητα».

Από την πλευρά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πολ Έμπερι, δήλωσε πως κάποιες αλλαγές έπρεπε να γίνουν, προκειμένου να γίνουν οι αγώνες πιο «κλειστοί»:

«Έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές, ώστε οι αγώνες να γίνουν πιο κλειστοί. Η διαφορά στην απόδοση μεταξύ των ελαστικών, θα είναι μικρότερη.

Προσπαθήσαμε να ρίξουμε τη διαφορά από τα 1.5 δευτερόλεπτα, περίπου στα 8 δέκατα. Θεωρητικά θα έχουμε πιο εντυπωσιακούς αγώνες, ίσως να είμαστε πολύ συντηρητικοί ή πολύ επιθετικοί, αυτό όμως δεν μπορούμε να το ξέρουμε μέχρι τους αγώνες».

Πηγή: woop.gr
TAGS