Η Μercedes Benz δεν θα πάρει μέρος στις πρώτες δοκιμές της χρονιάς στην Χερέθ της Ισπανίας και ο Νόμπερτ Χάουγκ εξήγησε τους λόγους, που παρθηκε η απόφαση αυτή πριν μερικούς μήνες.

Ο αντιπρόεδρος της Mercedes-Benz για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, εξήγησε σε συνέντευξή του στο Autosport το σκεπτικό αυτής της απόφασης, που είχε ανακοινωθεί δημοσίως μάλιστα.

«Αν έχεις ένα χρονικό πλαίσιο μισού έτους για να για να εξελίξεις ένα μονοθέσιο, οι 10 ημέρες μπορεί να είναι κρίσιμες. Αυτή ήταν η απόφασή μας. Θέλουμε να πάμε στις δοκιμές με το κανονικό μονοθέσιο, που θα είναι τελειωμένο σε κάθε λεπτομέρεια. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε χρόνο για εξέλιξη. Τονίζω ότι είναι συνειδητή απόφαση.

Ξέρω ότι όλες οι άλλες ομάδες θα έχουν τα νέα μονοθέσιά τους στη Jerez αλλά αυτό που κάνουμε εμείς δεν είναι ασυνήθιστο. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι άλλες ομάδες έχουν διαφορετικά πλάνα και θα είναι έτοιμες στο πρώτο τεστ. Εμείς δεν έχουμε καθυστερήσει, απλώς ακολουθούμε τη διαδικασία μας και θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα», είπε ο Γερμανός.

Πηγή: woop.gr