Παραγωγικό πρώτο τεστ χαρακτήρισε η Repsol Honda τις τριήμερες δοκιμές στην πίστα της Σεπάνγκ, στη Μαλαισία. Η απόλυτη κυρίαρχος του 2011 είδε σήμερα τον Κέισι Στόνερ να κατεβάζει τον χρόνο του κάτω από τα δύο λεπτά, σημειώνοντας ρεκόρ και να υπερισχύει παράλληλα των αντιπάλων του.

Αλλά και ο Ντάνι Πεντρόζα ανέβασε ρυθμό πετυχαίνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση της σημερινής, τρίτης και τελευταίας ημέρας.

Η Ιαπωνική ομάδα δοκίμασε αρκετές ιδέες πάνω στη νέα RC213V. O Στόνερ ασχολήθηκε με τις ρυθμίσεις της ανάρτησης και τα νέα ελαστικά της Bridgestone ενώ ο Ισπανός teammate του επικεντρώθηκε στα φρένα και στα ηλεκτρονικά.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011 φεύγει από την Μαλαισία με θετικά συναισθήματα καθώς και τις δύο ημέρες είδε τον εαυτό του να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης και να είναι ο ταχύτερος.

«Σε γενικές απόψεις ήταν ένα θετικό τεστ, δυστυχώς καταφέραμε να τρέξουμε τις δύο από τις τρεις ημέρες, αλλά ο καιρός ήταν καλός και έτσι ήμασταν σε θέση να κάνουμε αυτά που είχαμε προγραμματίσει.

Η ημέρα που έχασα δεν μας επηρέασε τόσο πολύ και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα δοκιμών που είχαμε. Για αν είμαι ειλικρινής, θεωρώ ότι οι συνθήκες στην πίστα την πρώτη ημέρα δεν ήταν έτσι κι αλλιώς τόσο καλές και σε ότι αφορά στους χρόνους δεν ήμασταν γρήγοροι», τόνισε ο Κέισι Στόνερ αποκαλύπτοντας ότι ακόμη τον ταλαιπωρεί η πλάτη του από το τράβηγμα της πρώτης ημέρας. «Δεν αισθάνομαι εντελώς καλά με την πλάτη μου, αλλά η μοτοσικλέτα είναι οκ.

Κάναμε πρόοδο στο να μειώσουμε λίγο περισσότερο το chatter (συνεχείς αναπηδήσεις) και δοκιμάσαμε μερικά εντελώς νέα πράγματα, μερικές μικρές ρυθμίσεις στην ανάρτηση που δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν, μαζί με κάποια άλλα σημεία.

Πηγή: naftemporiki.gr