Η Honda ανακοίνωσε ότι το καινούριο Civic θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) της FIA. Σ’ αυτό το project, η Honda θα συνεργαστεί με τις Mugen και J.A.S. Motorsport. «Πήραμε μία απόφαση» δήλωσε ο CEO της Honda, Takanobu Ito «να συμμετάσχουμε στο WTCC με το Ευρωπαϊκό Civic. Θα εξελίξουμε έναν εντελώς νέο κινητήρα για το project και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι εν όψει της νέας πρόκλησης».

Σ’ αυτό το project, η Honda θα συνεργαστεί με τις Mugen και J.A.S. Motorsport. Η Mugen θα κατασκευάσει έναν αγωνιστικό κινητήρα, προϊόν του R&D τμήματος της Honda και θα αναλάβει τα service του κινητήρα σε όλους τους αγώνες μαζί με την ομάδα. Η J.A.S. Motorsport θα εξελίξει το αγωνιστικό αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας σαν βάση το νέο Civic 5Θ που παράγεται στο εργοστάσιο του Swindon στη Βρετανία.

Ο αγωνιστικός κινητήρας είναι μία 4-κύλινδρη, υπερτροφοδοτούμενη μονάδα άμεσου ψεκασμού 1,6 λίτρων που υπάγεται στους κανονισμούς Super 2000 της FI A.

Η Honda φιλοδοξεί να μπει στο WTCC ήδη από τη φετινή σεζόν, τρέχοντας σε μία σειρά “προκαταρκτικών” αγώνων. Συζητήσεις γίνονται αυτή τη στιγμή με τη FIA, αλλά οι γύροι στους οποίους θα λάβει μέρος φέτος είναι η Ιαπωνία (21 Οκτωβρίου 2012 στην πίστα Suzuka της Honda), και θα ακολουθήσουν η Κίνα και το Μακάο. Στη συνέχεια, η Honda θα συμμετάσχει με μία ομάδα δύο αυτοκινήτων τη διαχείριση της οποίας θα έχει J.A.S. Motorsport, σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος του 2013.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το WTCC είναι ένα διεθνές πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού εγκεκριμένο από τη FIA.    Οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου ορίζονται αυστηρά βάσει των κανονισμών της κατηγορίας FIA Super 2000.

Γενικά:

·Όλα τα οχήματα που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα βασίζονται σε μοντέλα μαζικής παραγωγής με πάνω 25.000 μονάδες το χρόνο και τουλάχιστον 4 καθίσματα.
·Το πρωτάθλημα προορίζεται για αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, υπερτροφοδοτούμενο με άμεσο ψεκασμό.
·Η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί σε κάθε αγώνα ποικίλει από 50 km μέχρι 60km
·Η πλήρης αγωνιστική σεζόν καλύπτει 12 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα (με δύο αγώνες το Σαββατοκύριακο)


Πηγή: autotriti.gr
TAGS