Έχοντας αποδείξει ότι ξέρουν να ... πετάνε, εκεί στην Red Bull, δείχνουν αποφασισμένοι να διατηρήσουν τους τίτλους που πήραν πέρυσι. Δηλαδή το πρωτάθλημα κατασκευαστών και πιλότων. Η RB8 αποτελεί την εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου, για την οποία είναι υπεύθυνος ο «μάγος της αεροδυναμικής», ο Αντριαν Νιούι.

O σπουδαίος αυτός Βρετανός είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην κατάκτηση των δύο συνεχόμενων τίτλων και με το ανανεωμένο μονοθέσιο, η αυστριακή ομάδα είναι έτοιμη να τρέξει ξανά στον δρόμο της δόξας.

Στην παρουσίαση βρέθηκαν - όπως εξάλλου συνηθίζεται - και οι Φέτελ-Γουέμπερ, οι οποίοι θα τρέξουν μαζί για 4η χρονιά. Τρίτος πιλότος θα είναι ο πρώην οδηγός της Toro Rosso, Σεμπαστιέν Μπουεμί.

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του για το νέο μονοθέσιο, ο Φέτελ είπε:

«Πάντα κοιτάζουμε πίσω στο 2011 και σκεφτόμαστε πόσο τέλειο ήταν. Όμως για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ξεκινάς μια χρονιά έχοντας ξανά τις ίδιες προσδοκίες που είχες» και συνέχισε εξηγώντας πως:

«Θα ήταν λάθος να πάμε φέτος, περιμένοντας να γίνει ξανά ότι και το 2011, δηλαδή να γίνουνμε πρωτοπόροι από νωρίς και να μεγαλώσουμε τη διαφορά από τους ανταγωνιστές μας στο πρωτάθλημα

Το θέμα είναι, ότι στην αρχή της περσινής σεζόν δεν περιμέναμε πραγματικά ό,τι συνέβη, οπότε πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε το ίδιο ξανά».

Από την πλευρά του ο Κρίστιαν Χόρνερ σχολίασε: «Το φετινό μονοθέσιο έχει σχεδιαστεί φανταστικά καλά και πιστεύω ότι είναι η επιτομή της συνέχειας... της συνέχειας σε όλους τους τομείς» και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων:

«Νομίζω ότι σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε αυτό το μονοθέσιο σε ρεκόρ χρόνου, σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Αντριαν Νιούι δεν ήταν ποτέ διάσημος από το ότι σχεδίαζε κάτι τόσο νωρίς, αλλά όλη η σχεδιαστική ομάδα, η ομάδα παραγωγής και όλοι οι συναρμόδιοι που βοήθησαν στην παραγωγή αυτού του μονοθεσίου, το παρέδωσαν με έναν φανταστικό τρόπο».

Πηγή: woop.gr