Το μικρό Fiat κρατάει μόνο το Punto στο όνομα, φρεσκάρεται στα σημεία και δέχεται τον τούρμπο 0,9 TwinAir κινητήρα, με σκοπό να συνεχίσει την εμπορική επιτυχία των προκατόχων του. Με πάνω από 8,5 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1993, με δεκάδες διακρίσεις και έχοντας λανσάρει αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες (εξατάχυτο κιβώτιο το 1993, κιβώτιο CVT το 1999, MultiJet κινητήρα πετρελαίου το 2003 και τεχνολογία βενζίνης MultiAir το 2009) το Fiat Punto είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο επιτυχημένα μικρά μοντέλα της αυτοκίνησης.
Σήμερα η 6η του γενιά έρχεται για να συνεχίσει την ιστορία του μοντέλου κρατώντας μόνο το όνομα Punto και αφήνοντας πίσω τα συνοδευτικά Evo και Grande, που το ακολουθούσαν τελευταία. Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο του ανανεωμένου Punto είναι η τοποθέτηση του κινητήρα 0,9 TwinAir 85PS, αλλά και του πετρελαιοκινητήρα MultiJet II 1,3 85 PS.

Φρεσκάρισμα

Το νέο Fiat Punto 2012 βασίζεται στην ανανέωση των κομψών και μοντέρνων γραμμών που χαρακτηρίζουν το μοντέλο διατηρώντας παράλληλα τα γνωστά χαρακτηριστικά της ευρυχωρίας και της πρακτικότητας. Οι διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση εντοπίζονται βασικά στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα. Τα μαύρα-πλαστικά φιλέτα δεν υφίστανται, με αποτέλεσμα οι προφυλακτήρες να έχουν το χρώμα του αμαξώματος. Παράλληλα διαθέσιμες είναι νέου σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου, ενώ μαζί με τα ήδη υπάρχοντα, το νέο Punto θα προσφέρεται με 3 νέα μεταλλικά χρώματα ( Γκρι, Τιρκουάζ, Κόκκινο), καθώς και ένα ειδικό πράσινο μόνο για την έκδοση TwinAir. Σε συνδυασμό με τις νέες επιλογές στο εσωτερικό οι πελάτες έχουν δυνατότητα για περίπου 1.300 συνδυασμούς στην επιλογή τους.

Διατίθεται ήδη

To ανανεωμένο FIAT Punto για το 2012, διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Pop, Easy, Lounge) και φυσικά σε 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις. Για την έκδοση με τον κινητήρα TwinAir υπάρχει και ομώνυμο επίπεδο εξοπλισμού. To ανανεωμένο Fiat Punto 2012 είναι ήδη διαθέσιμο στη χώρα μας με τιμές από 10.500 ευρώ για την 3θυρη έκδοση 1,2 8v 69 PS και κορύφωση τα 15.700 ευρώ για την 5θυρη έκδοση 1,4 16v MultiAir 135 PS Lounge (τιμές με την έκπτωση 1.000 ευρώ).


Πηγή: autotriti.gr
TAGS