Ο πιλότος της Red Bull έχει ως στόχο να καταφέρει να στεφτεί για 3η συνεχόμενη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κάτι που το έχουν κατεφέρει μόνο οι Χουάν Μανουέλ Φάντζιο και Μίκαελ Σουμάχερ. Προς το παρόν, πάντως, ο Φέτελ συγκεντρώνεται στο να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται με την RB8.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από την συνέντευξη του Γερμανού πιλότου:

Σεμπάστιαν έχεις δείξει περάσει 3 ημέρες με την RB8, πως σου φαίνεται σε σχέση με την RB7;

«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη διαφορά είναι το ότι έχει λιγότερο κράτημα, κάτι που σίγουρα θα μας κάνει πιο αργούς από πέρυσι. Την περασμένη σεζόν ο τρόπος που είχαμε τοποθετήση την εξάτμιση μας έδινε περισσότερο κράτημα».

Είναι νωρίς αλλά ποιες είναι οι προβλέψεις σου για το 2012;

«Επιτρέψτε μου να πάω πάλι πίσω στο 2011, και να τονίσω ότι ήταν κάτι που δεν θα ξαναγίνει ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα. Είχαμε μια φανταστική χρονιά και γενικώς είδαμε εντυπωσιακά πράγματα σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Φέτος πιστεύω ότι η ψαλίδα έχει κλείσει, ειδικά μεταξύ των πρώτων και των μεσαίων. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε αρκετές εκπλήξεις. Τώρα για προβλέψεις είναι νωρίς».

Πολλοί λένες ότι τα νέα μονοθέσια είναι άσχημα, ειδικά οι «πατημένες» μύτες τους. Εσύ τι πιστεύεις;

«Νομίζω ότι θα το συνηθίσουμε. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα μας απασχολήσει για πολύ. Αξίζει να θυμηθούμε τα νέα σχήματα που είχαν βγει το 2009 με το μεγάλο μπροστινό μέρος. Είχε γίνει χαμός.».

Αυτή την χρονιά θα έχουμε 20 αγώνες. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι πάρα πολλοί. Ποιο είναι η άποψή σου;

«Όντως 20 αγώνες είναι πολλοί αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μου κάνει διαφορά. Το μόνο που χρειάζεται είναι δουλειά από μέρους μας».

Φέτος αγωνίζονται 6 πιλότοι που έχουν κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έστω μια φορά στην καριέρα τους. Πως αισθάνεσαι για αυτό;

«Είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει και ως εκ τούτου μοναδικό. Αλλά και πάλι είναι πράγμα του παρελθόντος και δεν έχει να κάνει καθόλου με τους 20 αγώνες που έρχονται. Είναι μια νέα σεζόν και οι παλίες επιτυχίες δεν σε κάνουν πιο γρήγορο».

Ξέρεις ότι μόνο 2 πιλότοι έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον τίτλο 3 συνεχόμενες φορές;

«Όχι δεν το ήξερα. Γιατί λοιπόν οι 2 να μη γίνουν 3».

Έχεις βάλει στόχο να κερδίσει GP που δεν κέρδισε πέρυσι, όπως αυτά στον Καναδά, στην Ουγγαρία και στην Γερμανία;

«Θα ήταν όμορφο να τα κερδίσω αλλά δεν είναι και κάτι που πρέπει να γίνει. Πάντως το να κερδίσω το GP στην Γερμανία θα ήταν κάτι μοναδικό για εμένα».

Την τελευταία σεζόν συνήθως πετύχες το καλύτερο χρόνο σε γύρο λίγο πριν το τέλος κάθε Grand Prix, κάτι που άγχωνε του μηχανικούς σου. Θα κάνεις κάτι ανάλογο και φέτος;

«Κοίτα, όταν το έκανα είχα μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και έτσι δεν ρίσκαρα. Είμαστε όλοι επαγγελματίες και ξέρουμε τι πρέπει να αποφύγουμε. Από την άλλη η αίσθηση του να πηγαίνεις γρήγορα, μετά πιο γρήγορα και μετά ακόμα πιο γρήγορα είναι υπέροχη πριν τον τερματισμό».

Πηγή: woop.gr