Η επόμενη γενιά του smart fortwo θα επαναφέρει στη γκάμα τη 5θυρη έκδοση forfour, εντελώς διαφορετική από το παρελθόν και κυρίως, σαφώς πιο ξεχωριστή αισθητικά προκειμένου να διεκδηκήσει μεγάλα μερίδια αγοράς. Εντελώς διαφορετικό από την προηγούμενη φορά, το νέο smart forfour θα αποτελέσει την 5θυρη έκδοση του επόμενου fortwo της smart. Και ως απόρροια της συνεργασίας μεταξύ Renault και Daimler, το νέο forfour (όπως και το fortwo) θα έχει την ίδια πλατφόρμα και κινητήρες με την επόμενη γενιά του Renault Twingo.

Σε ό,τι αφορά όμως στη σχεδίασή του, αυτή θα βασιστεί στη νέα αισθητική της smart, η οποία μας αποκαλύφθηκε με το πρωτότυπο forvision της Έκθεσης της Φρανκφούρτης. Θα έχουμε λοιπόν ένα smart γεμάτο καμπύλες, με τονισμένους θόλους και προφυλακτήρες, αλλά και με πολύ μοντέρνα φωτιστικά. Ειδικά για το 5θυρο μοντέλο, η προσθήκη των πίσω θυρών θα απαιτήσει και ένα λίγο πιο μακρύ μεταξόνιο, ενώ φυσικά, ο χώρος αποσκευών θα είναι σημαντικά μικρότερος από αυτόν του 3θυρου.

Η συνεργασία Renault και Daimler θα έχει ως αποτέλεσμα η νέα γενιά του smart forfour να αποκτήσει γαλλική «καρδιά». Και πιο συγκεκριμένα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου θα βρεθεί ο ολοκαίνουργιος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας των 0,9 λίτρων που έχει σχεδόν έτοιμο η Renault. To μοτέρ αυτό θα στέλνει τη δύναμή του στους πίσω τροχούς του νέου forfour και αναμένεται να προσφέρει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2.


Πηγή: autotriti.gr