Την δεύτερη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στην Aragon, τα πράγματα κύλισαν πιο ομαλά για τους αναβάτες των ομάδων CRT, αν και ο δυνατός άνεμος δεν έπαψε να φυσάει στην Ισπανική πίστα. Το πρωί, οι πρώτοι που βγήκαν στην πίστα ήταν ο Yonny Hernandez και ο ομόσταυλός του Ivan Silva. Και οι δυο αναβάτες της Avintia Racing έκαναν περίπου 10 γύρους για να δοκιμάσουν την αίσθηση της BQR-FTR μοτοσυκλέτας τους.

Γύρω στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου, έκανε την εμφάνισή του κι ο Aleix Espargaro της Power Electronics Aspar, κάνοντας μόνον 3 γύρους, σταματώντας στην συνέχεια διότι οι συνθήκες στην πίστα δεν επέτρεπαν να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη δουλειά της ομάδας για το συγκεκριμένο τεστ. Ο Espargaro κι ο ομόσταυλός του, Randy de Puniet, έκαναν μερικούς γύρους το απόγευμα, με τον Γάλλο να εστιάζει περισσότερο στην βελτίωση της γεωμετρίας της ART.

Αρκετούς γύρους έκαναν, το απόγευμα, και οι δυο αναβάτες της Avintia Racing, με τον Silva να ολοκληρώνει τις δοκιμές με χρόνο 1.53.373, ενώ ο Κολομβιανός Hernandez πέτυχε καλύτερο χρόνο στα 1.53.588.

Ο μόνος αναβάτης που δεν συμμετείχε τις τελευταίες ώρες του τεστ, ήταν ο Βρετανός Ellison της Paul Bird Motorsports, ο ο οποίος είχε μια ακίνδυνη πτώση λίγο πριν το απόγευμα.

Το επόμενο τεστ θα διεξαχθεί στην Jerez, από 23 έως 25 Μαρτίου.

Πηγή: motograndprix.gr