Σε παράσταση για ένα ρόλο μετατρέπει το Ράλι Μεξικού ο Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα, ώστε να φτάσει σε μια ακόμη νίκη στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC.

Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής δείχνει ότι δεν προτίθεται να απωλέσει με τίποτα τα πρωτεία του και το "στέμμα" του, παραμένοντας χορτασμένος για νίκες και τίτλους.

Ο Γάλλος ξεκίνησε την ημέρα υπό πίεση, έχοντας τους Μίκο Χίρβονεν και Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, όμως δεν πτοήθηκε και έστειλε από νωρίς το... μήνυμά του. Στη μεγάλη, 2η ΕΔ της ημέρας (42 χλμ μήκος) πήρε τα μέγιστα από το DS3 και την κέρδισε, "σφραγίζοντας" ταυτόχρονα τη μοίρα του αγώνα, αποκτώνας 36,2 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Χίρβονεν, ο οποίος ακολουθεί στην κατάταξη.

Αναφορικά με τον Χίρβονεν, ούτε σήμερα είχε απροβλημάτιστη ημέρα καθώς στη 15η ΕΔ είχε άλλο ένα κλατάρισμα, που του κόστισε 47 δευτερόλεπτα και τον έριξε προσωρινά στην 4η θέση, καθώς από νωρίς στην ημέρα και με άνεση είχε ανέβει 3ος. Η ταχύτητά του ωστόσο σε αυτόν τον αγώνα είναι τέτοια που στο τέλος της ημέρας βρισκόταν ξανά στην 3η θέση.

Στην 4η θέση έχουμε τον Πέτερ Σόλμπεργκ και μάλλον ικανοποιημένος θα πρέπει να αισθάνεται, έτσι όπως εξελίσσεται ο αγώνας, ενώ ο Μάντς Όστμπεργκ έπεται πίσω από το Νορβηγό οδηγό.

Η τελευταία ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει και τη μεγαλύτερη δοκιμασία της, που είναι η μήκους 56 χλμ EΔ Guanajuatito. Υπάρχει επίσης η Power Stage, οι έξτρα 3 βαθμοί της οποίας μπορεί να έχουν τεράστια σημασία. Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκινά στις 17:30 ώρα Ελλάδας.

Πηγή: woop.gr