Να βρουν τον καλύτερο αεροδυναμικό συνδυασμό θέλουν στη Ferrari ενόψει του δεύτερου γκραν πρι της σεζόν, στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας και πάνω σε αυτό δούλεψαν στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Ικανοποιημένος από την απόδοση της F2012 έμεινε ο Αλόνσο, όταν έτρεξε με τη μεσαία και τη σκληρή γόμα, ενώ ακόμη αναφέρθηκε και στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην πίστα, λόγω της ζέστης και της υγρασίας.

«Ως συνήθως εδώ στη Μαλαισία ο κυριότερος στόχος για τις δοκιμές της Παρασκευής είναι να συνηθίσουμε σε αυτές τις συνθήκες, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ιδιαίτερα στο γκαράζ, υποφέρεις από τη ζέστη όταν βρίσκεσαι μέσα στο μονοθέσιο, τουλάχιστον στην πίστα σε χτυπάει λίγο ο αέρας.

Στην πρωινή περίοδο δοκιμάσαμε διαφορετικές αεροδυναμικές ρυθμίσεις, ώστε να βρούμε τον καλύτερο συνδυασμό», ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε,

«Με τη μεσαία και τη σκληρή γόμα το μονοθέσιο συμπεριφέρεται πολύ καλά. Συλλέξαμε πολλές χρήσιμες πληροφορίες, με τις οποίες θα είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια του τριημέρου. Μπορεί την Παρασκευή να μην έβρεξε, αλλά ξέρουμε πως μια καταιγίδα μπορεί να έρθει από το πουθενά», συμπλήρωσε ο Αλόνσο.


Πηγή: sport-fm.gr