Ο απόηχος της ανακοίνωσης του Μπέρνι Εκλεστοουν για συμφωνία με τις περισσότερες ομάδες μετά τη λήξη της Συμφωνίας Ομονοίας (στο τέλος του 2012), καλά κρατεί. Σιγά-σιγά έρχονται στο φως της δημοσιότητας και τα χρήματα που θα βάλουν στα ταμεία τους όσες ομάδες συμφώνησαν με τον 81χρονο «δαιμόνιο» Βρετανό.

Όπως αναφέρει λοιπόν σε δημοσίευμα του το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η Ferrari, η πιο ιστορική ομάδα στη Formula 1, αναμένεται να εισπράττει μπόνους ύψους 50 εκατ. δολαρίων ετησίως μετά την αποδοχή των προτάσεων του Εκλεστοουν. Μάλιστα, θεωρείται ότι η Scuderia έχει ήδη οριστικοποιήσει τη συμφωνία της με τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1. Στον αντίποδα, το ετήσιο μπόνους για τις Red Bull και McLaren ανέρχεται στα 35 εκατ. δολάρια έκαστη.

Στόχος του Εκλεστοουν ήταν στο περιθώριο του GP της Μαλαισίας να έχει συμφωνήσει με το σύνολο των ομάδων και να προβεί σε μία σχετική ανακοίνωση. Φαίνεται όμως ότι κάποιες ήταν αντίθετες με όσα πρότεινε ο 81χρονος Βρετανός και εξέφρασαν την αντίθεσή τους με σημαντικότερες δύο τη Mercedes και τη Williams. Η πρώτη μάλιστα δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με τους όρους της συμφωνίας. Εκπρόσωπος της Daimler εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της εταιρείας λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν να λείπει η διαφάνεια από τους συνεργάτες μας σε μία σύμβαση μέχρι το 2020».

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό τι μέλλει γενέσθαι. Το σίγουρο είναι ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τις προτάσεις, πιέσεις και όρους να βρίσκονται στο τραπέζι.

Πηγή: naftemporiki.gr