Με τους οδηγούς της να βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση μετά την πρώτη ημέρα του Ράλι Πορτογαλίας, οι άνθρωποι της Ford δηλώνουν πολύ ευχαστημένοι για τις μέχρι τώρα αποφάσεις τους.

Ο διεθυντής της Ford, Malcolm Wilson, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του wrc.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Malcom, η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας την πρώτη ημέρα είναι πολύ καλή. Πως αισθάνεσαι; «Ανακούφιση πάνω από όλα, μιας και η στρατιγική που επιλέξαμε δούλεψε. Ξέραμε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα και λίγο έλειψε στην τελευταία ειδική να έχουμε πρόβλημα αλλά τελικά όλα πήγαν κάλα και δεν χάσαμε θέσεις. Στο τέλος της ημέρας πήραμε τις δύο πρώτες θέσεις με τα Ford να κάνουν τους πιο γρήγορους χρόνους σε όλες τις ειδικές. Είναι μια τέλεια αρχή».

Πόσο αλλάζει το λάθος του Loeb τα πράγματα; «Καταρχήν να πω ότι δεν περίμενα ο Sebastien να κάνει ένα τέτοιο λάθος. Αυτό από την μια κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς, από την άλλη όμως μας αυξάνει την πίεση για ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα έχουμε 400 χιλίομετρα μπροστά μας».

Πόσο βασιστήκατε στις καιρικές προβλέψεις; «Πρέπει να έχεις μια στρατηγική και να την ακολουθήσεις, αλλά πριν από αυτό πρέπει να μαζέψεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Ξέραμε ότι ρισκάραμε αλλά είχαμε εμπιστοσύνη ότι το πλάνο θα αποδώσει. Ευτυχώς είχαμε δίκιο».

Πηγή: woop.gr