Συνεχίζονται τα απρόοπτα στο Ράλι Πορτογαλίας... Μετά τον Σεμπαστιάν Λεμπ (Σιτροέν), ο οποίος εγκατέλειψε στη χθεσινή δεύτερη ειδική, «ραντεβού» με την ατυχία είχαν σήμερα οι οδηγοί της Φορντ, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα και Πέτερ Σόλμπεργκ.
 
Ο Λάτβαλα, ο οποίος βρισκόταν χθες βράδυ στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μετά τις πρώτες τέσσερις ειδικές, βγήκε από το δρόμο και κόλλησε σε ένα χαντάκι στην πέμπτη ειδική, καθώς η έντονη βροχόπτωση και η ομίχλη έκαναν επικίνδυνη την οδήγηση.
 
Μην μπορώντας να συνεχίσει ο Φινλανδός, την πρωτοπορία στη γενική πήρε ο Νορβηγός «ομόσταυλός» του, Πέτερ Σόλμπεργκ, ο οποίος, ωστόσο, είχε παρόμοια... μοίρα στην επόμενη ειδική διαδρομή.
 
«Ο Πέτερ βγήκε από το δρόμο στην δεύτερη ειδική σήμερα το πρωί και δεν μπορούσε να ξαναφέρει το αυτοκίνητο στο δρόμο. Έχει εγκαταλείψει για σήμερα, αλλά ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να επανεκκινήσει αύριο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Φορντ, Μαρκ Γουίλφορντ. Αύριο αναμένεται να εκκινήσει εκ νέου στον αγώνα και ο Λάτβαλα.
 
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Μίκο Χιρβόνεν, ο οποίος «τρέχει» φέτος με τη Σιτροέν, βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, έχοντας προβάδισμα 36.3 δευτερολέπτων έναντι του Ρώσου Εβγκένι Νοβίκοφ (M-Sport Ford), ενώ απομένουν ακόμη τρεις ειδικές για την ολοκλήρωση της ημέρας.

Πηγή: woop.gr