Το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν κινδυνεύει να αναβληθεί και φέτος, καθώς η κοινωνικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των πρωταγωνιστών της Formula1. Καμία τοποθέτηση από τους ιθύνοντες του σπορ.Μπορεί εξ' αρχής οι άνθρωποι της Formula1 και κυρίως ο Μπέρνι Έκλεστοουν να τόνιζαν πως το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν θα διεξαχθεί φέτος δίχως προβλήματα, όμως η κατάσταση που επικρατεί εκεί έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

«Σοβαρά, ο Τύπος θα πρέπει να ηρεμήσει και να συμφωνήσει με τα γεγονότα παρά να φτιάχνει ιστορίες», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο ισχυρός άνδρας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα φαίνεται να είναι σοβαρά, με την κοινωνικοπολιτική κατάσταση να έχει ξεφύγει ξανά.

Συγκεκριμένα, ένας 22χρονος διαδηλωτής σκοτώθηκε, όταν πυροβολήθηκε από άτομο που βρισκόταν σε στρατιωτικό όχημα. Αυτό είχε σα συνέπεια να κλιμακωθούν οι εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών κατά της κυβέρνησης και των ΜΑΤ, που έκαναν και χρήση δακρυγόνων.

Έτσι, το Γκραν Πρι της χώρας, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μια εβδομάδα μετά το Πάσχα (20-22 Απριλίου), κινδυνεύει να αναβληθεί, όπως είχε γίνει και πέρυσι για τον ίδιο λόγο, καθώς τα τανκ έκαναν... παρέλαση στους δρόμους της ασιατικής χώρας.

Ωστόσο, από τους υπεύθυνους του σπορ δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επίσημη τοποθέτηση για το τι μέλλει γενέσθαι του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, κάτι που πιθανόν είναι να γίνει σύντομα, έπειτα από αυτές τις εικόνες.

Πηγή: gazzetta.gr