Επιφυλακτικός σχετικά με την πορεία των Ducati και τη νέα σεζόν φάνηκε ο Loris Capirossi. Ο Ιταλός αναβάτης με δηλώσεις του τόνισε ότι η φετινή μηχανή έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, μέχρι να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί την πρωτιά.

«H Ducati έκανε απίθανη δουλειά από το τέλος του 2011. Έχουν κατασκευάσει από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο μια εντελώς καινούρια μοτοσικλέτα. Οδήγησα για την Ducati και γνωρίζω ότι προσπάθησαν πολύ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν χρόνο και δεν έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα πλαίσια.

Είναι εντελώς διαφορετικό concept και είναι αδύνατο να κάνεις ένα ή δύο πλαίσιο και αμέσως να βρεις αυτό που δουλεύει. Όλοι έχουν δουλέψει για δέκα ή 20 χρόνια πάνω σε αυτήν την τεχνολογία αλλά το πρόβλημα στον κόσμο του MotoGP είναι ότι δεν έχει το χρόνο για να βελτιωθείς. Πρέπει η μοτοσικλέτα να είναι άμεσα γρήγορη. Αλλά ακόμα έχουν πρόβλημα και δεν είναι έτοιμη η μοτοσικλέτα για την κορυφή», είπε αρχικά ο βετερανός οδηγός και πρόσθεσε: «Το πλαίσιο είναι πολύ σημαντικά αλλά το ίδιο σημαντικός είναι και ο κινητήρας. Η Ducati έκανε πολλή δουλειά στο πλαίσιο και πρέπει να κοιτάξει τον κινητήρα. Έχει αρκετή δύναμη αλλά ίσως πρέπει να αλλάξουν κάτι. Ίσως να μην είναι φιλικός, να είναι επιθετικός και να δημιουργεί πρόβλημα στο πλαίσιο».

Πηγή: woop.gr

TAGS