Παρά τις δύο pole position, που έχει κατακτήσει σε Αυστραλία και Μαλαισία, ο Λιούς Χάμιλτον δεν κατάφερε να περάσει πρώτος την καρό σημαία.
 
Παρ' όλα αυτά, κατέκτησε βαθμούς και στους δύο αγώνες, γεγονός, που έχει μεγάλη σημασία για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Σε αυτό το στοιχείο στάθηκε κι ο ίδιος, που χρησιμοποίησε και το παράδειγμα της σεζόν 2007.
 
«Δεν αρνούμαι πως δεν είμαι απογοητευμένος που έχω δύο pole position, τις οποίες δεν έχω καταφέρει να μετατρέψω σε νίκες. Αλλά προτιμώ να σκέφτομαι πως αυτό προκλήθηκε από την τύχη και αυτό αργά η γρήγορα θα αλλάξει.


Νομίζω πως η περσινή σεζόν με δίδαξε την αξία της συνέπειας. Το 2007 δεν είχα κερδίσει ούτε έναν αγώνα μέχρι τον έκτο γύρο, όμως βρισκόμουν στο κυνήγι του πρωταθλήματος όλη τη διάρκεια της σεζόν, συνεπώς πιστεύω πως είναι σημαντικό να παίρνεις αποτελέσματα όταν μπορείς να το κάνεις», ήταν τα λόγια του Βρετανού πιλότου.
 
Να σημειώσουμε πως ο Χάμιλτον βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, απέχοντας πέντε βαθμούς από τον πρωτοπόρο Φερνάντο Αλόνσο.
 
Πηγή: woop.gr