Ποια είναι η σωστή στιγμή για το προσπέρασμα; Ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα μυστικά της διαδικασίας του προσπεράσματος που δεν είναι τόσο γνωστά.
Το προσπέρασμα ενός προπορευόμενου οχήματος είναι η κυριότερη και πιο επικίνδυνη ίσως αιτία πρόκλησης ατυχήματος, αφού το αυτοκίνητο που το πραγματοποιεί αναγκάζεται τις περισσότερες φορές να βρεθεί για κάποιο χρόνο στο αντίθετο ρεύμα. Η πηγή του κακού είναι η απουσία εκπαίδευσης και οδηγικών εμπειριών.

Οι κανόνες προσπέρασης είναι απλή, σαφής και πρέπει να γίνουν «βίωμα» στον οδηγό. Καταρχήν ο οδηγός πρέπει να συμβουλευτεί τις ενδείξεις του οδοστρώματος, καθώς και την θέση - ταχύτητα του προπορευόμενου και των απέναντι αυτοκινήτων. Σε πρώτη φάση το αυτοκίνητο πρέπει να εξασφαλίσει μια απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ώστε σε πάνω στην προσπέραση να μείνει όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στο αντίθετο ρεύμα. Επιλέγουμε μικρότερη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, ελέγχουμε τους καθρέφτες και ανάβουμε φλας για να προειδοποιήσουμε όλους τους οδηγούς που εμπλέκονται στην ώρα της προσπέρασης.

Πηγή: autotriti.gr