Με τη συμμετοχή 21 πληρωμάτων από όλη την Κρήτη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Απριλίου, το 12ο Rally Χανίων, 2ος αγώνας της χρονιάς για το Κύπελλο οδηγών-συνοδηγών Rally Κρήτης. Τον αγώνα διοργανώνει η Α.Λ.Α. Χανίων με το Δήμο Χανίων και την υποστήριξη της «Chania Cars & Trucks S.A». ο Σάββατο από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ο τεχνικός και διοικητικός έλεγχος του αγώνα στις εγκαταστάσεις της «Chania Cars & Trucks S.A», μεγάλου χορηγού του αγώνα, στη Λεωφόρο Μουρνιών 32 στα Χανιά.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:00, από το Golden Fun Park στους Αγίους Αποστόλους. Θα ακολουθήσει αμέσως η 1η ειδική διαδρομή του αγώνα, στην παραλία των Αγίων Αποστόλων και στη συνέχεια τα αγωνιστικά θα παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ. Την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί ένα δεκάλεπτο service στο χώρο του parking του Νοσοκομείου, με το πρώτο αυτοκίνητο να μπαίνει στις 10:15. Θα ακολουθήσει η 1η ειδική της μέρας, στη διαδρομή Άπτερα-Μαλάξα, με τον πρώτο να παίρνει εκκίνηση στις 10:45, στη συνέχεια η ειδική Βαντές-Κοντόπουλα στις 11:18 και θα ακολουθήσει 15λεπτη ανασυγκρότηση και 30λεπτο service.


Στη συνέχεια επαναλαμβάνονται οι ειδικές, με το πρώτο πλήρωμα να εκκινεί στις 12:56 στην ειδική Άπτερα-Μαλάξα και στις 13:29 στην ειδική Βαντές-Κοντόπουλα, ενώ και πάλι θα έχει 15λεπτη ανασυγκρότηση και 30λεπτο service. Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα περιλαμβάνει και πάλι την ειδική Βαντές-Κοντόπουλα, με τον πρώτο να εκκινεί στις 14:52, ενώ η αυλαία του 12ου Rally Χανίων θα πέσει στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, με τη διεξαγωγή της τελευταίας διαδρομής στις 15:35 και τον πρώτο να ανεβαίνει στη ράμπα του τερματισμού δέκα λεπτά αργότερα.

Οι ειδικές διαδρομές θα κλείνουν για την κυκλοφορία μιάμιση ώρα πριν το ωράριο του πρώτου αγωνιστικού, γι αυτό όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν θα πρέπει να βρίσκονται έγκαιρα στις θέσεις τους, να μη μετακινούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ανθρώπων της οργάνωσης και των αστυνομικών οργάνων.

Πηγή: ert.gr